Vind jouw tuincentrum

Rhododendrons snoeien na droogte

 

Rhododendrons zijn zeer geliefd en geven op vele plaatsen een prachtig gezicht. Toch is het niet altijd even eenvoudig om deze zo mooi te houden! Gelukkig heeft Jurgen allerlei tips in de video van vandaag, om de rhododendrons goed te snoeien voor optimaal onderhoud. Dan geniet je er nu eenmaal een stuk langer van!

Hoe snoei je een beschadigde rhododendron?

Het kan zijn dat je schade ziet vanwege de warmte in de vorm van droge plekken en verdorde takken. Toch is het niet meteen einde verhaal. Door op de juiste manier te snoeien kun je nog veel verbetering behalen waardoor het nog goed kan komen met de Rhododendrons! 

Zo snoei je de rhododendrons

In de onderstaande video laat Jurgen zien hoe je de Rhododendron snoeit zodat deze op gezonde manier weer verder groeien. 

De Rhododendrons snoeien na zomerse droogte

Na verloop van tijd is het weer net alsof er niets gebeurd is en de droogte niet heeft plaats gevonden, dus snoeien is wel degelijk de moeite waard! Ook voeding kan helpen om deze schade te voorkomen, waarmee je de plant kunt ondersteunen voor gedurende 6 weken. Een zure bos grond is de juiste basis voor de rhododendron waar ze zo goed mogelijk groeien.