Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De Rafflesia is de grootste “bloem” ter wereld

De Rafflesia is de grootste “bloem” ter wereld
Met recht een bloem want er zit verder ook niets aan, geen stam, geen steel, geen blad, niets! 

 Hoe groot is de grootste bloem ter wereld?

De Rafflesia kan een diameter bereiken van ongeveer 1 meter en bereikt daarmee een gewicht van zo'n 10kilo! Gelukkig is de kans klein dat u hem in een vaas op tafel zou willen zetten wat de Rafflesia ruikt ongeveer hetzelfde als een kadaver in de brandende zon, heerlijk dus.

Waar groeit de grootste bloem ter wereld?
Wilt u de grootste bloem ter wereld zelf bewonderen dan kunt u daar een prachtige vakantie aan toewijden. De Rafflesia groeit namelijk in verschillende delen van Zuidoost-Azië, zoals het schiereiland Maleisië, Borneo en enkele eilanden van Indonesië. Van het geslacht Rafflesia zijn inmiddels diverse soorten bekend waarvan de Rafflesia Arnoldii de grootste is. Alle soorten groeien uitsluitend op aan de oppervlakte liggende wortels van lianen.

Is de grootste bloem ter wereld wel echt een bloem?
Ja en nee, het is een vleesachtige parasitische bloemplant die voeding onttrekt aan zijn gastheer, een beetje vergelijkbaar met een zwam. Gelukje voor de gastheer hierbij is dat de Rafflesia maar met moeite één week overleeft en dan verschrompelt tot een zwart hoopje ellende, zoals op onderstaande foto te zien is.

Een dode Rafflesia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg TuincentrumOverzicht.nl voor meer leuke artikelen en tips!

Wilt u meer tuintips, tuinnieuws en andere leuke tuinartikelen van ons ontvangen volg ons dan op Facebook, Twitter, Google+ of meld u aan voor onze nieuwsbrief!

 

 

 

Adv. Bol.com Gardena