Vind jouw tuincentrum

TuinTuin

Overkapping in de tuin

Lisa Garden op 28-04-2020

Een overkapping is ideaal om te hebben in de tuin. In de zomer is het mogelijk om lekker in de schaduw te zitten, maar dankzij de overkapping kun je ook in de winter droog buiten zitten. Als het regent maakt dat niet uit, want jij zit overdekt. Ook wanneer het buiten afkoelt hoef je niet direct binnen te gaan zitten, met een heater is de kleine ruimte onder de veranda zo opgewarmd. Door een overkapping te laten plaatsen verleng je de woonkamer, waardoor je het hele jaar lang kan genieten van de tuin.

Materiaal van de veranda

Overdekkingen in de tuin kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Ieder materiaal geeft de veranda een andere look en natuurlijk ook een andere feel. Daarnaast moet elk materiaal natuurlijk op een andere manier onderhouden worden. Het is maar net welke uitstraling van de overkapping het beste past bij jouw huis en tuin, dus ga voor wat u het mooist vindt. Zo kunt u onder andere kiezen uit:

Aluminium overkapping

Overdekkingen van hout en aluminium: wat is het verschil?

De meeste overkappingen die in de tuin geplaatst worden, zijn gemaakt van hout of aluminium. Voor beide is iets te zeggen, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Die zit voornamelijk in de prijs en in de mate van onderhoud. Een houten overkapping is vaak iets prijziger dan een overdekking van aluminium en heeft daarnaast iets meer onderhoud nodig. Daar staat dan wel weer tegenover dat hout makkelijker bewerkbaar is, waardoor het makkelijker naar jouw wens te vermaken is. Uiteindelijk zien de twee materialen er natuurlijk ook anders uit, dus jouw eigen smaak is ook nog een belangrijke factor in het kiezen van een materiaal.

Veranda aan laten leggen

Overkappingen zijn bij vrijwel ieder tuincentrum te koop, zo ook bij GroenRijk. Bij de aankoop van een veranda zit een duidelijke handleiding voor het aanleggen daarvan, maar je kunt er ook voor kiezen om dat aanleg aan ons over te laten. Verder horen wij vaak de vraag: Moet ik een vergunning aanvragen voor de overkapping? Over het algemeen zijn er voor overkappingen geen vergunningen nodig, maar de regels verschillen per gemeente. Kijk dus goed naar de regels van de jouwe voordat je een veranda aanschaft.

Overkapping bij GroenRijk Tilburg

Een overkapping van aluminium, een stalen veranda en een houten tuinhuis, GroenRijk heeft het allemaal in het assortiment. Daarnaast komen we de overkapping ook graag voor je aanleggen bij jou aan huis. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum, waar je de overkappingen met eigen ogen kunt zien. Wij zijn zeven dagen in de week geopend, dus er is altijd wel een dag waarop wij u kunnen welkom heten. Zoek vandaag nog een mooie overkapping uit, bij GroenRijk Tilburg.

Adv. Bol.com Gardena