Vind jouw tuincentrum

Overal is het groen

Groen, Ik kan geen krant, tijdschrift of blog openslaan of het is groen, groen, groeizaam en kleurig. Het is zomer en natuurlijk willen we dan niet anders dan dat. Maar het lijkt wel alsof er dit jaar meer aandacht voor groen is dan andere jaren. Ik hoop dat het een impuls geeft voor meer tuinen, want dat groen komt er niet zomaar. Daar moet aan gewerkt worden. Nu vind ik niets heerlijker dan spelen met groen in mijn tuin, met die belofte van kleurig in het vooruitzicht. Dus geniet ik ook van mijn tuin als hij nog niet zo groen is.

Kom en tuinier, zelf of samen met de hovenier

Al dat weelderige groen is pas mogelijk als er tuinen mogen zijn, geen betegelde achteroms, of bestrate patio’s, maar tuinen en tuintjes vol bomen, bollen, bloemen en struiken.

Ach, maar daar heb ik geen tijd voor, hoor ik zo vaak. Huur daarom 3x per jaar een hovenier in, om die weelde in toom te houden, en besteed zo nu en dan een zaterdag aan licht onderhoud, zodat je je tuin gaat leren kennen. En leert ontstressen, want de grootste verdienste van al dat groen, groeizaam en kleurig is dat het je hoofd leegmaakt .