Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Optimaal genieten van je tuin tijdens de nazomerdagen!

Het einde van augustus is alweer aangebroken. Dit betekent dat de zomervakantie er voor veel mensen weer op zit. Veel bedrijven zijn inmiddels weer opgestart en de scholen staan op het punt om weer te beginnen. Rond deze tijd van het jaar is het vaak nog bijzonder mooi weer en kun je dus nog heerlijk vertoeven in de tuin, mits je daar de tijd nog voor hebt natuurlijk! Ben je benieuwd hoe je ook tijdens de nazomerdagen (en avonden!) heerlijk kunt genieten van je tuin? Lees dan vooral verder!

Kies voor comfortabele tuinmeubelen

Wat is er nou lekkerder dan onder het genot van het zomerzonnetje optimaal tot rust komen in je eigen tuin? Tuinmeubelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en stijlen, maar wat natuurlijk ook belangrijk is is dat deze tuinmeubelen comfortabel zijn. Veel mensen hebben namelijk wel een tuinset in hun tuin staan, maar het komt vaak genoeg voor dat deze tuinset er alleen voor de sier staat en dat is natuurlijk zonde, want er valt een hoop genot uit te halen! Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke hangstoel waarin je heen en weer kunt schommelen of een loungeset met grote, zachte kussens. Wat comfort precies inhoudt is natuurlijk voor iedereen anders en daarom is het verstandig om je er vooraf goed in te verdiepen, bijvoorbeeld om een dagje naar een meubelboulevard te gaan en eens lekker proef te zitten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Fonteyn in Uddel, dit is de grootste outdoor living mall van Europa.

Breng binnen naar buiten

Een van de meest populaire tuintrends die we de afgelopen jaren zien, is het zogeheten ‘outdoor living’. Outdoor living is een trend die is overgevlogen vanuit de Verenigde Staten. Bij outdoor living gaat de tuin een veel prominentere rol innemen in het dagelijks leven, het komt er in feite op neer dat het leven zich verplaatst van binnen naar buiten het huis. Kenmerkend voor outdoor living is bijvoorbeeld het plaatsen van een heerlijke loungeset inclusief televisie, waardoor je de gemakken van de traditionele woonkamer naar je eigen achtertuin verplaatst. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een buitenkeuken aan te schaffen, waardoor je de buitenleven-experience nog completer maakt. 

Het weer in Nederland laat het helaas niet altijd toe om veel tijd in de buitenlucht door te brengen, maar door bijvoorbeeld het plaatsen van een overkapping maak je deze levensstijl al een stuk aantrekkelijker! Het is bovendien erg gezond om tijd in de frisse lucht door te brengen, van nature zijn we namelijk allemaal een buitenmens!

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie om nog even optimaal te kunnen genieten van de laatste zomerdagen van 2019? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn. Op de website van Fonteyn lees je alles over de laatste trends voor de tuin en daarnaast beschikt Fonteyn over een uitgebreid aanbod op het gebied van tuinmeubelen, tuinhuizen, veranda’s en al het andere wat je nodig hebt om het maximale uit je tuin te halen.