Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Moestuinieren: worteltjes uit eigen tuin

Vandaag hebben we weer een leerzame video over de moestuin. Worteltjes zijn prima groenten voor de beginnende moestuin en ook nog eens erg lekker! Daarnaast is het ook nog eens erg leerzaam voor kinderen om te leren waar groenten vandaan komen en hoe ze groeien. In de video van vandaag laat Jurgen je zien waar je op moet letten als je wortels wilt verbouwen in de moestuin.

De worteltjes hebben meer ruimte nodig dan het kleine potje waar je ze in koopt. Als je ze daar uit haalt moet je ze eerst heel voorzichtig verspenen, net zoals Jurgen doet in het filmpje. De beste plaats voor de wortels is in de volle zon en luchtige grond zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Hoe lang het duurt van zaaien tot oogsten vertelt Jurgen je in de onderstaande video!

Ook later in het seizoen kun je wortels nog in potten of bakken planten. Dit maakt het een gemakkelijke beginnersplant. In slechts een paar maanden tijd heb je al heerlijke wortels! Het is dus helemaal niet zo moeilijk om lekkere worteltjes uit eigen tuin te kunnen eten! 

Online groente- & fruitzaden bestellen en vergelijken van diverse aanbieders kan gemakkelijk via Tuincentrum Overzicht!

Adv. Bol.com Gardena