Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Minder nerveus bij de tandarts door planten

Nederlanders voelen zich lekker met planten om zich heen. Maar liefst 93% van de Nederlanders heeft dan ook planten in huis. Dit blijkt uit een representatief onderzoek in opdracht van het Bloemenbureau onder ruim 1.500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Met het onderzoek wil het Bloemenbureau inzichtelijk krijgen of het Nederlandse publiek zich lekkerder voelt met planten om zich heen.

Het antwoord daarop is positief. Uit het onderzoek blijkt dat zestig procent van de vrouwen blijer wordt van bloeiende planten. Opvallend genoeg geldt dat ook voor vijftig procent van de mannen. Bovendien voelt ruim de helft van de mannen zich rustiger in een huis met planten.

Jongeren houden van kleur

Planten zijn extreem belangrijk in het leven van de gemiddelde Nederlander. Ruim 70% voelt zich meer op zijn gemak in een huis waar planten staan, dit geldt zelfs voor 77% van de vrouwen. Gelet op deze uitkomst is het niet vreemd dat maar liefst 93% van de Nederlanders planten in huis heeft. Gemiddeld staan er ruim negen groene en bloeiende planten in huis. 55-Plussers scoren het hoogst met gemiddeld 11 planten in huis, maar ook jongeren houden van groen in huis. In de huizen van 18 tot 34-jarigen staan gemiddeld zeven planten. Deze jonge doelgroep kiest vooral voor planten met verschillende kleuren. Ouderen hebben de voorkeur voor zowel groene als bloeiende planten in huis.

Minder nerveus bij de tandarts

Ook in de werkomgeving zien we graag planten. Op kantoor hecht 79% van de mensen aan groen. Bijna de helft zegt productiever te worden van kamerplanten. Ook bij de tandarts en in het ziekenhuis willen we groen zien. Ruim de helft van de Nederlanders voelt zich namelijk minder zenuwachtig bij de tandarts als de wachtkamer ingericht is met planten. 42% verwacht dat ziekenhuispatiënten sneller herstellen in een groene omgeving. Niet vreemd dat twee derde van de landgenoten vindt dat de lucht die zij inademen gezonder is door de aanwezigheid van planten.

Adv. Bol.com Gardena