Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Mesh WiFi

Zit je eindelijk comfortabel in je loungeset, klaar om aan het werk te gaan op de laptop, werkt de WiFi niet. Of je geeft een groot tuinfeest, maar de muziek begint steeds te haperen. Met een mesh-netwerk kun je je WiFi-bereik in en om het huis vergroten, zodat je ook in de zon kunt werken.

Verschillende mesh-WiFi-netwerken

Mesh-WiFi-netwerken worden steeds populairder, tegenwoordig hebben we namelijk niet meer genoeg aan het WiFi-bereik van één router. Waarschijnlijk heb je in huis al ergens een router of zelfs een WiFi-versterker staan, maar met mesh-WiFi-units kun je het bereik nog groter maken. Bovendien hoef je geen gebruik te maken van snoeren en installeer je de satellieten of access points met gemak aan de router. Deze netwerken worden als geheel verkocht, inclusief router, maar je kunt ook losse units kopen als je al een router hebt en je je WiFi-bereik in de tuin alleen wilt vergroten.

Hoe werkt een mesh-netwerk?

Het mesh-netwerk gaat natuurlijk uit van je router, vanaf hier wordt het draadloze signaal naar satellieten gestuurd, die je op verschillende plekken in huis kunt plaatsen. Doordat het signaal onderling communiceert, wordt het bereik groter. Je verbindt je vervolgens met de satelliet, en niet meer met de modem, die vaak in een verre hoek in het huis staat. Als je het netwerk nog groter wilt maken, zodat zelfs de buren gebruik kunnen maken van je WiFi, dan kun je door middel van een nieuwe access point je signaal uitbreiden. De unit zet je natuurlijk op een plek waar je zelf graag online wilt gaan.

Andere voordelen van een mesh-netwerk

Het plaatsen van mesh-WiFi-units in huis of in de tuin heeft niet alleen als voordeel dat je beter bereik hebt, maar ze zorgen ook voor snellere gegevensoverdracht. De access point is namelijk verbonden aan je router met een utp-kabel, zo kun je nog sneller leuke films binnenhalen voor knusse filmavonden in de tuin! Klinkt dat allemaal wat ingewikkeld? Geen probleem, de mesh-units zijn eenvoudig te installeren en te bedienen via een app, zodat je binnen no-time aan de slag kunt.

Obstakels bij gebruik van een mesh-netwerk

Net als bij een router kan het signaal van een satelliet of access point ook geblokkeerd worden door zijn omgeving. Een extra satelliet neerzetten is dus zeker handig, maar houd er rekening mee dat het signaal alsnog verstoord kan worden. Als je niet zeker weet welke WiFi-versterker geschikt is bij jou in de tuin, dan kun je bij 50five.nl je mesh-netwerk eerst een aantal dagen uitproberen. Mocht het product niet bevallen, dan kun je het kosteloos terugsturen!

Bereik uitbreiden met 50five

Bij 50five vind je een aantal satellieten waarmee je het bereik van de WiFi kunt uitbreiden, waaronder de Netgear Orbi. Door de Netgear Orbi aan te sluiten aan je router en hem op een strategische plek te zetten, kan je WiFi-bereik tot wel 185 vierkante meter meer worden. Bovendien heeft de satelliet ook een strakke uitstraling en zal hij niet misstaan in je interieur. Kijk voor meer bereikvergroters op 50five.nl en lees ook de pluspunten en minpunten bij elke satelliet.