Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Mandevilla: Tuinplant van de maand mei

De Mandevilla is de tuinplant van de maand mei. Van mei tot en met de vorst geeft deze plant witte, gele, roze of rode bloemen. Daarom is de Mandevilla zeer populair in tuinen, op balkons, of op terrassen. Vroeger werd deze ook wel Dipladenia genoemd. Onder deze naam kun je de plant ook nog vinden.

De Mandevilla

Deze klimheester bloeit van mei tot oktober. Van oorsprong komt deze exotische klimplant uit Zuid-Amerika, maar bij ons in de tuin heeft hij het ook uitermate naar zijn zin. Met zijn heerlijk geurende bloemen bloeit de plant oneindig lang door. Als welige groeier maakt hij bovendien in no-time lange ranken die een muur of schutting vrolijk bedekken. Er zijn verschillende types verkrijgbaar, waarvan de Mandevilla Sundeville en Mandevilla Diamantina het meest voorkomen. 

Verzorging

De Mandevilla houdt van warmte en heeft het liefst een standplaats in de halfschaduw of in de volle ochtend- of avondzon. Zet de plant in goed doorlatende, matig vochtige grond en geef deze regelmatig water. In het voorjaar heeft de Mandevilla behoefte aan extra voeding zodat hij lang en rijk blijft bloeien. Wanneer u de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, blijft de plant extra lang in optima forma. De Mandevilla is niet winterhard, dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen, tenzij hij naar binnen wordt gehaald en vorstvrij op een koele plek kan overwinteren. 

Snoeien

Alles wat je met de Mandevilla hoeft te doen is deze af en toe omhoog leiden. Snoeien is gedurende het groei- en bloeiseizoen niet nodig. Wanneer de plant in de winter wordt overgehouden kan deze een beetje worden teruggeknipt voordat hij zijn winterplek krijgt. 

Adv. Bol.com Gardena