Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak je eigen siersteen

Wil je iets bijzonders in de tuin hebben? Zijn jouw kinderen creatief en wil je ze betrekken bij het aanleggen of decoreren van de tuin? Ga dan samen aan de slag met het maken van een siersteen. Dit fleurt je tuin op en is een leuke manier om je kind mee te laten helpen in de tuin.

Wat heb je nodig?

Om je eigen siersteen te maken, heb je de volgende dingen nodig:

-         een paar stevige werkhandschoenen

-         een houten bak van ongeveer 20 bij 30 centimeter (liefst zelfgemaakt)

-         een emmer water

-         5 kilogram gebruiksklare cementspecie

-         een truweel

-         een kleine schop

-         een plastic kuip

-         steentjes, knikkers, schelpjes en andere versiersels

De steen maken
Neem om te beginnen het houten bakje. Dit kun je het best zelf maken, want je moet hem later kunnen losschroeven. Zelf een houten bak maken is heel eenvoudig. Neem een houten plaat en vier plankjes en schroef zelf je bakje in elkaar. Het bakje dient als gietvorm waarin de siersteen gemaakt wordt.

Is je bakje klaar? Giet de cementspecie dan in de plastic kuip en maak een putje in het midden. Giet vervolgens een deel van het water in het putje en meng dit langzaam met de cementspecie. Giet er langzaam meer water bij en roer tot er een stevige brij ontstaat. Het cement voor de siersteen is nu klaar.

Schep vervolgens al het cement in het houten bakje. Strijk het cement glad met een truweel. Let erop dat je alle hoekjes goed vult en laat tenminste één centimeter ruimte tot de bovenrand van de bak.

De steen versieren
Nadat je de basis voor je siersteen hebt gemaakt, komt het leukste gedeelte: je kunt de steen naar eigen inzicht gaan versieren! Spreek de creativiteit van je kind aan en maak samen je eigen kunstwerk met knikkers, schelpjes en steentjes. Duw elk versiersel tot driekwart in het cement. Maak bijvoorbeeld een mooi figuur, een tafereel of een woord. Als je klaar bent, leg je de siersteen 48 uur op een beschutte plek te drogen. Vergeet niet al het gebruikte materiaal en gereedschap direct af te spoelen met water voordat het cement droog is.

Na 48 uur kun je met een schroevendraaier voorzichtig de plankjes verwijderen. Nu is jullie siersteen klaar en kun je samen met je kind een geschikte plek in de tuin zoeken om de siersteen te plaatsen!

Adv. Bol.com Gardena