Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak je eigen plantenbak

Heb jij groene vingers? Ben jij gek op tuinieren en het het onderhouden van planten? Lees dan dit nieuwsbericht voor de leukste en origineelste do-it-yourself ideeën. Het eerste idee is een leuke bezigheid en creëert tegelijkertijd meer sfeer in je huis. Maak je eigen ‘glazentuintje’. Kijk op je zolderkamer of je nog ergens glazen potten hebt liggen of koop een glazenpot met een een gat in het midden. Nog eenvoudiger is door een vissenkom te gebruiken. Koop potgrond, zaadjes en/of een knol en vul vervolgens je glazen pot met allerlei planten. Binnen de kortste keren heb jij een botanisch kunstwerk gemaakt, wat een moderne uitstraling geeft aan je eettafel.

 

Hangende planten

Een bekende groene trend zijn de hangende planten. Je hebt het vast wel eens in de winkel of in tuincentra zien hangen. Hierdoor nemen de planten geen ruimte in beslag op de grond, maar zweven ze in de lucht. Het is mogelijk om de plant inclusief mand en touw te kopen in een winkel. Maar je kan deze zwevende groene vriend eenvoudig zelf maken. Verzamel stevig touw, rieten mandjes, potgrond en wat planten. Knoop het touw vast aan de mandjes, plaats je plantjes met potgrond in de rieten mandjes en je hebt een zo een zwevende planten!

Plantjes

Plantenbak van dakgoot

Er zijn legio mogelijkheden om planten en bloemen op te slaan. Materialen waar je bij voorbaat niet aan denkt, bieden toch een oplossing om planten te houden. ZIjn jouw dakgoten aan vernieuwing toe? Gebruik dan je oude dakgoot  en vul deze met potgrond en planten. Het ongebruikelijke object veroorzaakt een interessant beeld in je tuin. Net zoals de ‘hangende planten in mandjes’ kan je een stevig touw vastmaken aan de dakgoten. Mocht je genoeg ruimte over hebben, dan kun je ze ook gewoon neer stallen op de eettafel in je tuin. Zorg er alleen wel voor dat je dakgoten afgesloten zijn aan het uiteinde. Zodat er geen potgrond uitvalt. 

 

Hergebruiken van producten

Gooi je glazen en plastic flessen niet weg! Een wijnfles kan je bijvoorbeeld als vaas gebruiken. Knip met een schaar een opening in een plastic fles, maar laat de dop van de fles er wel op zitten. Zodat je potgrond kan plaatsen in de fles en zaadjes kan strooien. Een plastic fles dient als perfecte basis voor het creëren van je eigen kruiden- en moestuintje. Het ziet er ongebruikelijk uit en je bent tegelijkertijd milieubewust bezig door het hergebruiken van een oude frisdrankfles.  

 

Adv. Bol.com Gardena