Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak je eigen kerstversiering!

Over een paar weken kunnen we weer met onze vrienden en familie aanschuiven bij het kerstdiner. Kerst kan een dure grap worden, als je geen rekening houdt met een budget en impulsief allerlei producten aanschaft. Kerst hoeft niet duur te zijn als je slim omgaat met de materialen die je zelf al in huis hebt. Zo kun je gemakkelijk kerstcadeaus in elkaar flansen zonder iets uit te geven. We geven je in dit artikel allerlei handige tips om originele kerstcadeaus en kerstversiering te maken, waardoor je huis volledig wordt omgetovert tot een kerstparadijs!

 

Maak je eigen kerstkrans

Wat erg leuk is om zelf te maken is een kerstkrans. Je hebt gelukkig niet zoveel nodig om een krans in elkaar te zetten. Zie hieronder welke materialen je moet verzamelen voor het maken van een kerstkrans. Benodigdheden:

  • Wikkeldraad

  • Touw

  • Glitters

  • Lintjes in kleur

  • Bloemen

  • Planten

Na het verzamelen van deze materialen kan je beginnen. Zoals je ziet heb je niet veel nodig om een kerstkrans te maken. Alles is mogelijk, dus probeer je creativiteit te laten varen! Bloemen en planten heb je al snel bij elkaar verzamelt, tijdens een wandeling in een park of in het bos. Probeer in ieder geval ervoor te zorgen dat de kleuren bij-elkaar passen. Zo kun je rode, oranje, gele en bruinachtige herfstbladeren mooi met elkaar combineren. Ligt je voorkeur eerder bij traditiegetrouwe kerstkleuren zoals rood, groen en zwart? Dan kan je in de natuur op zoek gaan naar rode bessen, kersttakken of andere kerstachtige vormen. Met touw en wikkeldraad heb jij binnen de kortste keren een ronde vorm gemaakt. Gebruik wikkeldraad om losse takjes en twijgjes aan elkaar vast te maken. Je bent totaal vrij om de kerstkrans te versieren op je eigen manier. 

Kerstkrans

Een persoonlijke kerstsfeer

Gebruik jij elk jaar dezelfde kerstversiering voor in je kerstboom? Probeer dan eens iets nieuws uit. Koop een glitterspray, verfspray en haal kwasten en speciale verf in huis wat goed blijft zitten. Je kan ook een spray kopen om je kerstboom een felle en aparte kleur te geven. Wees niet bang om een keer andere kleuren uit te proberen voor je kerstboom. Gebruik voor de verandering eens een verfkleur wat niet voor de hand ligt. Een kitsch achtige kerst kan ook gezellig zijn! Denk aan knalroze, gouden en/of zilveren glitters en combineer deze met een opvallende, contrasterende kleur dat opvalt. Kerstballen geef je een nieuwe leven door leuke berichtjes te schilderen met je eigen naam erop. Als kerstballen je neus uitkomen is het wellicht een idee om kaartjes te knippen uit a4 papier die voorzien zijn van stevig papier. Schrijf leuke en gezellige boodschappen op deze papiertjes en maak ze vervolgens vast met wasknijpers aan je kerstboom. Je kan zelfs berichtjes sturen gericht naar familieleden of vrienden. Je bent origineel en persoonlijk tegelijkertijd! Let bij het aanschaffen van kerstcadeaus vooral op de persoonlijkheid van degene die een kerstcadeau ontvangt. Sommige mensen krijgen liever iets nuttigs cadeau, terwijl andere voorkeur geven aan decoratieve of recreatieve cadeaus. Veel plezier met je huis omtoveren tot kerstkasteel!
 

 

Adv. Bol.com Gardena