Vind jouw tuincentrum

Leuk zo'n schattig dwergje in de tuin

Heeft u weinig tijd om te tuinieren en houdt u van groen dan is een onderhoudsvriendelijke altijd groene tuin iets voor u. 
Met een bodembedekker en een aantal imposante struiken verandert de tuin in een plaatje. Tenminste als u ook een goed ontwerp heeft. In de onderhoudsvriendelijke tuin zijn Dwergconiferen geliefd, al gedraagt de dwerg zich niet altijd zoals beloofd en groeit hij soms uit tot formidabele hoogten en dat is dus niet de bedoeling. 

Langzaam groeiende altijd groene heesters zijn graag geziene gasten, ze groeien vaak maar zo’n tien centimeter of nog minder per jaar en zijn sterk.

 

 
Bij sterke groei deed u toch echt een miskoop. De ‘Dwergconifeer’ hoort klein te blijven en doet dat ook: weet daarom wat u koopt! De altijd groene tuin is makkelijk in onderhoud en veel fraaier dan de altijd grijze tuin. Met een mooie bodembedekker als klimop of maagdenpalm krijgt u een fraai tapijt waar die grappige conifeertjes bovenuit mogen steken.


Zo worden Zilverspar – Abies balsamea ‘Nana’ ; Dwergcypres – Chamaecyparis law. ‘Minima Glauca’ en ‘Minima Aurea’; Cham. Obtusa ‘Nana Gracilis’(max. 3m.hoog); Jenerverbes – Juniperus communis ‘Compressa’ en de sparren – Picea glauca ‘Alberta Globe’; Picea. ‘Zuckerhut’; Picea mariana ‘Nana’ en Picea abies ‘Litle Gem’ niet al te hoog.

Meestal worden deze dwergjes tussen de 60 en 90 cm. hoog. U kunt zelf ook opletten en groenblijvertjes met de toevoeging ‘Nana’ of ‘Compressa’ aanschaffen, deze namen staan voor ‘klein’.
Een tweede waarschuwing; veel groenblijvers maken de tuin best wel snel saai. Neem een deskundige in de arm en laat een goed beplantingsplan opstellen. Dat is hier van groot belang.