Vind jouw tuincentrum

Leuk: Galanthomania

Ze heeft al eerder een boek geschreven over sneeuwklokjes, dus waarom nu alweer. Galanthomania het 2boek van Hanneke van Dijk is anders. Natuurlijk het behandelt sneeuwklokjes en ook komen de verschillende soorten langs, maar in Galanthomania, de titel zegt het al, komt vooral de liefde en sneeuwklokjesgekte aan bod.  Gekte, nou als echte liefhebbers € 50,= euro voor 1 bolletje betalen dan mogen we toch wel van gekte spreken. Het is trouwens een genot om de verhalen van al die gekken en lovers te lezen.

Toch zijn het niet alleen verhalen en anekdotes, hoe heerlijk die ook zijn te lezen. Van die lieflijke teer ogende bloemetjes bestaan honderden varianten en om ze uit elkaar te houden biedt Van Dijk een handige sleutel ter determinatie aan. Verder worden de ins en outs van het sociale gebeuren, dat allemaal deze laatste winterweken speelt, uit de doeken gedaan en vertellen kwekers en deskundigen hun verhaal. Tot besluit 500 heldere foto’s van allemaal verschillende sneeuwklokjes en internetadressen waar je wat aan hebt.

 

Dit boek is genieten. Vooral nu overal de sneeuwklokjes bloeien: schaf het snel aan, want het smeekt om tijdens het sneeuwklokjesseizoen te worden gelezen, zodra de bolletjes zijn uitgebloeid gaat het  bij mij weer de kast in. Maar lezen over die prille voorjaarsboden doet mijn bloed sneller stromen en versterkt het plezier dat ik iedere dag beleef aan mijn tuin vol met die duizenden witte klokjes. Vooral nu ze allemaal in volle bloei staan kan mijn geluk niet op.

Voor veel tuinliefhebbers, betekenen sneeuwklokjes het begin van het tuinseizoen en een periode waarin de sombere winter snel kan worden vergeten en we vol goede zin beginnen te genieten van het buitenzijn en actieve tuinwerk.  

Daar wil ik u graag van laten meegenieten en is mijn tuin open op vrijdag 25 februari van 13.00 – 16.00 uur. Kom en vergaap u net als ik aan die prille lieflijke schoonheden.

In mijn tuin staan vooral varianten van de imperial group (zoals ik uit Galanthomania kan leren) maar ook sneeuwklokjes uit de double en green group zijn er (mondjesmaat) te vinden. En voor het geval u het nog niet wist. Galanthus is latijn voor Sneeuwklokje

Galanthomania van Hanneke van Dijk kost € 29,95

Uitgave Terra ISBN: 9789089892430