Vind jouw tuincentrum

Lelie: lang en gelukkig in elke vaas

De zomer is begonnen! De Lelie is een echte zomerbloem die bovendien bol staat van de symboliek. Door de eeuwen heen heeft deze betoverende bloem veel betekenissen gekregen die variëren van troost tot liefde, van vrouwelijkheid tot zuiverheid. Een van de Oosterse betekenissen die aan de Lelie wordt gegeven is geluk. Een vaas met zomerse Lelies is daardoor extra speciaal. En net als in een sprookje: ze bloeien lang en gelukkig…

Lelie-de-Luxe

Veel bloemensymboliek is afkomstig uit het Verre Oosten, één van de natuurlijke habitats van de Lelie. Met haar zoete geuren, bijzondere kleuren en sierlijke, ronde bloemvormen spreekt de bloem zeer tot de verbeelding. In China is de Lelie zelfs een hoogverheven bloem vol geluk geworden. Een Chinees spreekwoord luidt dan ook: ‘Als je twee broden hebt, verkoop er dan één en koop een Lelie’. Maar de bloem staat ook symbool voor eeuwige liefde en zuiverheid. Vandaar dat witte Lelies ook veel toegepast worden in trouw- en rouwboeketten. Meer uitbundig is een gemengd en kleurrijk boeket dat vaak de herinnering van een exotische vakantie oproept!

Bolbloem

Lelies groeien uit een bloembol en worden daarom ook wel bolbloemen genoemd. Het zijn sterke bloemen want het vaasleven kan oplopen tot maar liefst drie weken. Er zijn honderden soorten die verschillen qua bloemgrootte, geurintensiteit, kleur en bloemmotief. De verzorging is zeer eenvoudig. Snij de stelen schuin af en zorg dat het water in de vaas helder blijft. U kunt daarom ook het beste de onderste bladen van de steel verwijderen.

Win gratis Lelies

Bloemenbureau Holland heeft een opvallende facebookactie georganiseerd. Op een geheime locatie in Nederland heeft een sprookjesachtige Lelie-expositie in een glazen bol gestaan. Iedereen die deze locatie raadt, maakt automatisch kans op een jaar lang gratis Lelies. Om u op weg te helpen kunt u de video en extra aanwijzing bekijken via de facebookpagina van ‘Mooi Wat Bloemen Doen’ (www.facebook.com/mooiwatbloemendoen). De actie loopt tot en met 31 juli 2012.