Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Kersttrends 2019

Het is inmiddels eind november en de kerstdagen staan bijna voor de deur.Het is nu alleen nog van belang om een goede voorbereiding te treffen. Kerst is een mooie aangelegenheid om cadeautjes te ontvangen en met elkaar te delen. Deze dagen wordt door de meeste mensen volgepland met allerlei bezoeken aan (schoon)familie en/of vrienden. Het is daarom praktisch om van te voren vooruit te plannen. Zodat je niet onverhoopt nog naar de winkel moet, omdat je essentieel ingrediënt voor je kerstgerecht bent vergeten. Een kerstdiner organiseren, een kerstoutfit en kerstcadeautjes kopen zijn een aantal onderdelen die voorbereiding vereisen. Maak voor jezelf een lijstje met alle benodigdheden. Zo weet jij met elke stap wat je moet doen. 

 

Kersttips 

Elk jaar zijn er nieuwe trends te vinden in zo ongeveer elke branche. Niet alleen de modebranche wisselt continu af in stijl, kleuren en vormgeving, zo ook de trends tijdens de kerstdagen. Wat dit jaar erg opvallend is, zijn de kerstkleuren die anders zijn dan voorgaande jaren. Knalrood, groen en zwart waren ooit populaire kleuren, maar die hebben nu plaats gemaakt voor de nieuwe trend ‘glamour’ kleuren. De kleuren roze, geel, goud met glitters leggen een goede basis. Een interieurtrend is een stijl die je vast wel eens vaker hebt gehoord, namelijk de Scandinavische stijl. Deze stijl kenmerkt zich onder andere door natuurgetrouwe materialen te verwerken. Hout, steen wordt gecombineerd met planten. In principe is de Scandinavische stijl vrij eenvoudig te hanteren. Naast het hanteren van natuurelementen staan Scandinaviërs voornamelijk bekend om hun minimalistische aanpak. Over het algemeen worden in de huishoudens van onze Noorderburen vrij weinig spullen gebruikt. Alleen het noodzakelijke wordt toegepast. Rustige kleuren zoals als blauw en wit zijn een goede omschrijving van de trendkleuren die passen bij dit thema. Kort samengevat kleuren zoals goud, zilver en oudroze zijn de wat meer opvallende ‘glamour’ kleurtrends en staan haaks tegenover de wat meer rustige en heldere tinten van Scandinavië.

Witte kerstballen met glitters

Kerstplanten 2019

Probeer mooie kleuren te combineren als je een kerststukje gaat maken. Maak een mooie variatie en gebruik goud tinten, dennenappels en dennentakken. Spray met plakspray en maak het kerststukje af door glitters te gooien. Je kan origineel omgaan met je kerststukje door zelf kerstballen te beschilderen. De kerstster is een van de bekendste planten die gebruikt wordt tijdens kerst. Zoals eerder vernoemd is rood niet de strandaardkleur tijdens kerst. Gelukkig bevat de kerstster verschillende kleuren, zoals geel en roze. Mocht je niet beschikken over een groot budget, dan kan je altijd nog creatief omgaan met de kamerplanten die je al in je huis hebt staan. Of je huis nou volstaat met een verzameling vetplanten of cactussen, je kan ze gemakkelijk versieren. Denk aan een kerstslinger, kerstballen of kerstverlichting met batterijen om je huis om te toveren tot kerstparadijs. Ben jij graag creatief bezig in je vrije tijd? Dan is het een leuk idee om zelf je kerstballen te versieren. Je kan met weinig middelen een grote impact maken en je huis tot tot een gezellig kerstcreatie omtoveren.

Kerst trends 2018

Adv. Bol.com Gardena