Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Jurgen is op snoeiexcursie: de Laurier

Jurgen laat niet alleen zien welke planten hij zelf onder handen neemt, maar bekijkt ook hoe mensen in het wild de planten behandelen. Zo bekijkt hij hoe de prunus laurocerasus gesnoeid is. En deze plant doet gekke dingen als hij wordt gekortwiekt, zoals je kunt zien in de video!

Geknipte laurier

De laurierkers kan op drie momenten in het jaar gesnoeid worden: in maart, juni en september. In het voorjaar is dit vooral om oude takken weg te halen na de winter, zodat de plant weer fris het nieuwe seizoen ingaat. Na de bloei worden kleine hagen gesnoeid, en in september gaat het er meer om om de plant zijn vorm terug te geven. Let erop dat je de haag niet te laat in het najaar gaat snoeien, dan kunnen de jonge scheuten bevriezen. En die jonge scheuten, die laten zich wel zien! Bekijk de video van Jurgen hieronder.

Snoeitips voor de laurier

Nog een tip: probeer zo min mogelijk de bladeren van de laurier te snoeien, anders worden de bladeren bruin en dat komt de haag en je tuin natuurlijk niet ten goede. Knip dan liever de tak wat dieper weg. Zoals je kon zien in de video, groeit de plant er gewoon weer een paar aan, en flink ook!

Adv. Bol.com Gardena