Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Je tuin ontwerpen voor de aankoop van je nieuwe huis

Als je een nieuw huis gaat kopen is de kans groot dat er nog veel aan moet gebeuren. Behalve aan je woning zelf zul je waarschijnlijk ook wat aanpassingen moeten doen aan je tuin. Het is slim om hiervoor alvast een ontwerp te maken zodat dit helemaal af is als je de woning in kan. Als je eenmaal de sleutel hebt zul het al druk genoeg hebben. Door een mooie en nette tuin aan te leggen kunnen mensen de kadaster huizenprijzen verhogen. Om je een beetje op weg te helpen geven we je een aantal tips waar je om moet letten bij het ontwerpen van je nieuwe tuin. Als je hier geen zin hebt kun je dit ook laten doen door een tuinarchitect.

Voorbereiding

Als je een ontwerp wil maken voor je tuin moet je eerst over een aantal zaken nadenken. Zet in eerste instantie al je wensen op een rijtje zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Verder is het belangrijk om na te denken over het budget en of je veel tijd wilt besteden aan het onderhoud van je tuin. Deze punten zullen veel effect hebben op het ontwerp van je tuin.

Ontwerpen

Als je een beeld hebt van wat je wilt kun je een ontwerp gaan maken. Dit kun je dus zelf of laten doen aan de hand van de kadaster huizenprijzen. Als je dit nog nooit hebt gedaan zul je wel nauwkeurig te werk moeten gaan. Houd bij het ontwerpen van je nieuwe tuin rekening met de ligging van de zon, de verschillende materialen die je terug wilt laten komen in je tuin en zorg voor een goede indeling. Voor inspiratie kun je kijken op internet en in woonboeken. Wanneer je zelf je tuin ontwerpt wordt het echt een persoonlijk project en kun je precies maken wat je wilt. Er kan wel behoorlijk wat tijd in gaan zitten als je het ontwerp zelf wilt maken.

Wanneer je zelf je tuin wilt ontwerpen kun je gebruik maken van tools als SketchUp, Floorplanner en Tekenmijntuin. Met deze tools kun je door middel van een plattegrond je tuin inrichten door objecten te slepen en te plaatsen binnen deze plattegrond. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe jouw tuin eruit kan komen te zien.

Tuin ontwerp

Aanleg

Als je ontwerp helemaal af is kan de aanleg beginnen. Ook hiervoor kun je iemand inhuren of het zelf doen. Veel mensen kiezen voor een combinatie. Er zijn namelijk een hoop dingen die je gewoon zelf kunt doen maar er zijn ook veel dingen die je beter door andere kunt laten doen. Daarnaast beschik je vaak niet over alle benodigde materialen en apparaten dus daarvoor is het altijd handig om bijvoorbeeld een hovenier in te schakelen, dan weet je zeker dat alles goed gebeurd.

Kortom, als je de kadaster huizenprijzen bekijkt kan je duidelijk zien dat de tuin er veel mee te maken heeft. Hierom is het belangrijk om dit goed en zorgvuldig aan te pakken, geld verliezen is niet bepaald iets waar naar gestreven wordt. Om dat te voorkomen kan je dus zorgen dat je je ontwerp goed voorbereid en uitgedacht hebt en dat je rekening houdt met de belangrijke elementen. Zoals de ligging van de tuin te opzichte van de zon en de verschillende materiale die je nodig gaat hebben.

Adv. Bol.com Gardena