Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Is tuinverlichting iets voor jou?

Wel of geen buitenverlichting in de tuin?
Tuinverlichting is in Nederland de laatste jaren behoorlijk populair geworden. Maar toch twijfelen veel mensen nog over het nut van tuinverlichting. Is het niet zo dat het weer in Nederland vaak - ook in de zomer - niet zo fraai is? Waarom zou je dan, als je toch niet al te vaak in de tuin kunt zitten, buitenverlichting in de tuin ophangen? Wel, er zijn voldoende redenen om de tuin te versieren met geschikte buitenverlichting. In dit artikel lees je waarom kiezen voor tuinverlichting een goed idee is. 

1. Het hele jaar door een stijlvolle tuin

Wie goede tuinverlichting koopt en op de juiste plekken in de tuin ophangt of plaatst, kan het hele jaar door genieten van de pracht en praal die in de tuin te zien is. Of het nu regent, vriest òf het wordt vroeg schemerig: je zet de tuinverlichting aan en kunt op je terras - of in de winter en herfst vanachter het raam - genieten van de lichtshow of de zee aan licht die de tuin tot leven doet komen. Door de verlichting heb je dus veel meer aan je tuin!

2. Met tuinverlichting creëer je een sfeervol terras

Als je een terras hebt, zeker als die overkapt is, kun je het hele jaar door genieten van de achtertuin. Plaats er als extra nog een heater of terrasverwarmer bij en je kunt altijd genieten van de tuin. Belangrijk is natuurlijk wel dat het terras, bijvoorbeeld met led-verlichting, functioneel verlicht is en je kunt variëren met de lichtsterkte. Zo wordt het terras ideaal om met vrienden, familie of buren lekker wat te drinken en eten of op jouw terras een spannend boek te lezen inde avonduren. 

3. Verlicht ook paden, opritten en tuindeuren

Verlichting in de tuin kan erg praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van het tuinpad, de oprit of de schuttingpoort. Mocht je in de avonduren door de tuin willen lopen of de poort door moeten, dan zet je metéén druk op de knop de belangrijkste tuinroute in het licht. En kun je zonder valpartijen en ongelukken door een fraai verlichte tuin lopen (en genieten van het uitzicht).

4. De tuin als verlengstuk van de woning

Ook als je in de woonkamer zit, kun je genieten van de tuin door deze te verlichten. De tuin wordt dan een visueel prachtig verlengstuk van het interieur. Op dit gebied zijn er eindeloze mogelijkheden, dus doe her en der inspiratie op voordat je de knoop doorhakt!