Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hou je gazon in toom met de graskantensteker

Wanneer je gazon wordt begrensd door een looppad,  is het vaak lastig om de grens tussen pad en gazon goed af te bakenen. Tenzij je het regelmatig onderhoudt, zal het gras op den duur over het pad groeien. Vooral bij uitlopervormende grassoorten zoals gewoon struisgras komt dit veelvuldig voor. Dit zorgt voor een slordig uitziende tuin. Gelukkig is er een manier om dit tegen te gaan: de graskantensteker.

Je kunt proberen om de kanten met een spade af te steken, maar hierdoor worden de kanten meestal niet netjes recht. Dit komt omdat spades enigszins hol zijn. Een betere methode is het gebruiken van een graskantensteker, ook wel een kantensteker of kantenrechter genoemd. Dit tuingereedschap heeft de vorm van een halve maan. Het ronde gedeelte wijst naar beneden en kan in de grond worden gedrukt om het gazon recht af te steken. De bovenkant is vlak, waardoor  je er met je voet op kunt gaan staan om meer kracht uit te oefenen. De steel van de graskantensteker is om en nabij een meter lang. Aan het uiteinde zit een handvat, waardoor de graskantensteker goed vast te houden en makkelijk in gebruik is.

Door twee keer per jaar met de graskantensterker de randen van je gazon af te gaan, blijft je tuin er netjes en onderhouden uitzien. Om zeker te weten dat je goed recht blijft, kun je een touwtje langs de rand spannen. Slechte gedeelten (plaggen) langs de kant van je gazon kun je met een bats omdraaien. Hierdoor wordt de kant weer recht.

Voor het onderhoud van het openbare groen wordt een gemotoriseerde kantensnijmachine gebruikt. Deze werkt nagenoeg hetzelfde, maar maakt gebruik van een roterend blad. Ook de gemotoriseerde kantensnijmachine  kun je in je eigen tuin gebruiken, maar als je slechts een klein gazon hebt, volstaat een graskantensteker. Mocht je dus een gazon naast een pad in je tuin hebben liggen, dan is het aan te raden om dit tuingereedschap in huis te halen. Op deze manier houd je met beperkte inspanning je gazon en het looppad netjes recht/

Adv. Bol.com Gardena