Vind jouw tuincentrum

Hoe vermeerder je de hortensia?

Leuk, gratis planten! Jurgen vindt het vermeerderen van de hortensia duidelijk een leuk klusje, en dat is het natuurlijk ook. Van één grote hortensia maak je er ineens twee, zonder dat je een nieuwe plant hoeft aan te schaffen.

Met een beetje geweld

Het delen van de hortensia kan een zwaar klusje zijn, zorg daarom voor een goed scherpe schop. Is het niet slecht voor de plant? Een terechte vraag natuurlijk. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn, legt Jurgen uit.

De hortensia vermeerderen

In de video zie je hoe Jurgen de boerenhortensia in tweeën deelt. Hij heeft de plant al uitgegraven, maar als je hortensia nog in de grond zit, kun je deze ook prima vermeerderen, zonder hem uit de grond te halen. Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt Jurgen allemaal in de video van deze week!

Nazorg van de hortensia

Als je de hortensia hebt opgedeeld, geef de tweelingbroer dan genoeg ruimte op zijn nieuwe plek en vul de grond aan met potgrond. Zoals je in de video kon zien, zal de hortensia direct gaan wortelen en bloeit hij zelfs al in het voorjaar! Het lijkt wel of je hij dankbaar dat hij eindelijk op zichzelf is gaan wonen.