Vind jouw tuincentrum

Hoe snoei je de pluimhortensia?

De voorjaarssnoei van de pluimhortensia, weet jij al hoe dat moet? Zo niet, dan leggen we je dat nu uit! Na het bekijken van deze video weet je precies hoe je te werk gaat bij het snoeien van de pluimhortensia!

Na de winter is het tijd om de koppen die zijn blijven zitten eraf te snoeien. Het juiste moment is zo eind maart, begin april. Het leuke is; je hebt het helemaal zelf in de hand! Jij bepaalt hoe diep je hem snoeit en daarmee bepaal je ook waar hij later weer gaat uitlopen. Hoe lager je de plant knipt, hoe lager deze ook gaat bloeien uiteindelijk. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden qua ruimte en persoonlijke voorkeuren! In de video laat Jurgen zien hoe je dit precies doet.

Wil je meer weten over de Pluimhortensia? In juli was dit de tuinplant van de maand en gaven we meer informatie over deze mooie plant! Daar zie je ook het eindresultaat van een goede snoeibeurt: een prachtige bloeiperiode! Na het bekijken van de video gaat dit jou ook zeker lukken, veel succes met snoeien!

Wist je al dat je de pluimhortensia via Tuincentrum Overzicht gemakkelijk online kunt vergelijken en bestellen