Vind jouw tuincentrum

Hoe snoei je de hazelaar?

De Corylus Avellana, ook wel hazelaar of hazelnoot genoemd, is niet de allermooiste plant. Hij groeit nogal wild, máár de hazelnoten zijn natuurlijk wel een groot voordeel! De hazelaar staat bekend om de wir-war van takken die groeien. Hij blijft zichzelf vernieuwen door de jonge scheuten die met meters per jaar groeien. Hoe onderhoud je deze wilde plant het beste? En nog belangrijker, hoe snoei je hem?

De keuze is aan jou: Haal je de jonge twijgen weg en laat je de dikke twijgen staan, óf haal je de jonge twijgen weg om het karakteristieke van de dikke twijgen te behouden? Als de vruchten hoog hangen, ben je vrijwel nooit op tijd om ze te plukken, omdat ze dan al op de grond  vallen. Als dit het geval is, doe je er goed aan om de jonge twijgen weg te halen. Hoe? Dat laat Jurgen je zien in de onderstaande video!

Als je vlijmscherp snoeigereedschap hebt kun je aan de slag. Zoals je ziet in de video wordt het karakteristieke weer zichtbaar dat de oude twijgen uitstralen, een heel mooi gezicht! Het is dus zeker de moeite waard om jouw hazelaar te snoeien, veel succes!