Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe maak ik mijn tuin zomerklaar?

Het mooie weer komt er weer aan. We gaan de komende periode veel meer tijd doorbrengen in de tuin. Het is dan ook fijn om een verzorgde uitstraling te creëren in de tuin. Er zijn verschillende kleine aanpassingen die je kunt maken om een tuin er goed uit te laten zien. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!
 

Grote schoonmaak

Na een paar koude maanden en slechte weersomstandigheden kan het geen kwaad om voor de zomer een grote schoonmaak in de tuin te houden. Vaak hebben de bloempotten en meubelen in een tuin door de maanden heen veel te verduren gehad. Ga met een sopje alle voorwerpen bij langs die in de tuin staan. Zo ziet alles er weer fris uit. De aangetaste spullen die eigenlijk niet meer mooi zijn kun je dan ook meteen weggooien.
 

Decoratie

Het plaatsen van de juiste decoratie heeft een grote invloed op de uitstraling van een tuin. Ga je voor knus en gezellig of voor strak en luxe? Voordat je nieuwe decoratie aanschaft kun je het beste een moodboard maken. Je kunt online terecht voor de nodige inspiratie en zo naar een bepaald doel toe werken. Wanneer je iets aanschaft kun je dan ook kijken of het binnen de sfeer past die je in de tuin wilt creëren. Zo zorg je ervoor dat je een mooi geheel kunt creëren en geen spijt krijgt van een aankoop.
 

Onkruid wieden

Daarnaast raden we je ook aan om meteen het onkruid te verwijderen zodat je je hier niet aan zult storen. Meng water met azijn en besproei de richels tussen de tegels. Dit is in veel tuinen een effectieve manier om het groeiende onkruid tegen te gaan. Een andere tip is om zout te strooien in de richels. Pas hiermee wel op en zorg ervoor dat het zout niet in de buurt van de planten terecht komt. Dit kan de planten aantasten. Nadat je het onkruid hebt gewied kun je ervoor kiezen om de planten meteen een snoeibeurt te geven. Haal de dorre bladeren weg en bemest de planten die het nodig hebben. Na een paar uurtjes werk heb je zo al een verzorgde uitstraling weten te creëren.
 

De schutting

Natuurlijk is een beetje privacy in de tuin ook fijn. Zeker wanneer de buren in de zomer ook steeds meer tijd buiten doorbrengen. Wanneer je al een goede schutting hebt, maar de tuin toch wilt veranderen kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met een pot verf en een kwast. Zo heb je na een middagje verven al een hele andere uitstraling weten te creëren. De kleur van de schutting heeft een grote invloed op het algehele plaatje. Is jouw tuin toe aan een nieuwe tuinschutting? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hout beton schutting. Dit soort schuttingen geven een luxe uitstraling aan een tuin en zijn ook nog eens erg duurzaam. Dit komt omdat de schutting wordt geplaatst op palen van beton. Dit voorkomt dat het hout door bepaalde weersomstandigheden gaat rotten. Dit is een duurzame en betaalbare optie als je op zoek bent naar een nieuwe schutting.