Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Benut iedere meter van je tuin om er een waar paradijs van te maken

Het inrichten van je tuin is ontzettend moeilijk. Buiten het combineren van alle wensen en ideeën is het lastig om de juiste indeling te bepalen. Door uitgebreid na te denken over de inrichting van jouw tuin, haal je er het meeste rendement uit. We geven je enkele tips. 

  1. Overkapping

Bijna iedereen brengt een zomerse dag graag door in de tuin. Om maximaal te kunnen genieten van de temperaturen kun je een overkapping laten plaatsen. Een overkapping beschermt je tegen de felle zon op een zomerse dag. Het zorgt er ook voor dat je kan genieten van de tuin tijdens een regenachtige dag. Er zijn veel verschillende soorten overkappingen, zoals overkappingen met een plat dak of met een extra schuurtje. Zo past hij precies tussen de bloemen, struiken en bomen. Op deze manier geniet je in verschillende weersomstandigheden optimaal van de tuin.

  1. Creëer ruimte

Kleine tuinen hoeven niet klein te lijken. Met de juiste indeling kan je jouw knusse tuin optisch groter maken. Een veel gebruikte truc hiervoor is het gebruik van hoogteverschillen. Door verschillende hoogtes toe te passen, zorg je ervoor dat je tuin niet in één oogopslag te zien is. Daardoor lijkt je tuin groter. Ook het gebruik van herhaling is optisch een goede keuze. Door bijvoorbeeld dezelfde bloempotten achter elkaar te zetten, creëer je extra ruimte. Andere tips zijn het gebruik van rustige kleuren, variatie in vormen en materialen.

  1. Zorg voor open ruimtes

‘Less is more’ is een wereldberoemde uitspraak van de laatste jaren. Maak duidelijke keuzes welke functionaliteiten jouw tuin moet hebben. Pas die functionaliteiten toe en zorg er vervolgens voor dat je genoeg open ruimte houdt. Zet dus niet alles vol, zodat er plek blijft voor bijvoorbeeld een opzetbaar zwembad, een barbecue of een kleine ijsbaan voor de kinderen. Op die manier is jouw tuin ieder seizoen functioneel.

  1. Kies de juiste planten

Planten zijn een van de belangrijkste dingen in je tuin. Het kiezen van de juiste plant is lastig. Voor een functionele tuin zijn planten die je kan eten ideaal. Welke planten zijn mooi en eetbaar? De Oost-Indische kers is misschien wel de mooiste eetbare plant. De plant geeft felgekleurde bloemblaadjes met een pittige, peperachtige smaak. De blaadjes worden vaak gebruikt in salades. Andere mooie en eetbare planten zijn de artisjok, lavendel, kerrieplant, gewone ossetong en de dropplant.

Adv. Bol.com Gardena