Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Hoe kom je af van straatjesgras?

Vaak groeit er in een tuin niet één soort gras. Waarschijnlijk let je er niet op, maar zelfs je gazon zal niet uit één soort gras bestaan. De kans dat er straatjesgras groeit is erg groot, het is namelijk een veel voorkomende grassoort. Helaas groeit dit soort gras niet alleen in je gazon, waar het toch niet zo opvalt, maar nestelt het zich ook lekker tussen de stenen. Straatgras kiemt al bij een bodemtemperatuur van 7 graden en wortelt ondiep, waardoor je gazon minder stabiel kan worden. Het liefst wil je er natuurlijk vanaf.

Straatjesgras bestrijden

De eenvoudigste manier lijkt het gebruik van bestrijdingsmiddelen, maar hierdoor beschadig je ook het gazon zelf. Bovendien is het niet erg goed voor het milieu. Er is een veel effectievere oplossing en die laat Jurgen je zien in de video van deze week.

Na het verwijderen van straatgras

Als je Jurgens tips op hebt gevolgd en al het straatjesgras hebt weten te verwijderen, dan is het natuurlijk belangrijk om het bij te houden. Op deze manier zorg je ervoor dat het gras geen kans krijgt weer op te komen. Staat je gazon helemaal vol met deze indringer, dan kun je misschien het beste het gazon opnieuw laten inzaaien.

Adv. Bol.com Gardena