Vind jouw tuincentrum

Het belang van voedingsstoffen in de tuin

Je hebt een prachtige plant gekocht en een mooi plekje gegeven in een pot of in de tuin. Maar na een paar jaar in de vaste grond of maanden in een pot ziet 'ie er niet meer zo gelukkig uit als voorheen. Je denkt misschien dat er iets mis is met de plant, maar er is een grote kans dat hij al zijn meegekregen voedingsstoffen heeft opgenomen. Een plant haalt natuurlijk zijn groeikracht uit de zon, maar als de bodem niet voldoende voedingstoffen heeft zoals fosfor, kalium en magnesium, zal de plant niet zo uitbundig meer bloeien. Gele of bruine bladeren en dwerggroei wijzen allemaal op een tekort aan goede voeding.

Luister naar je plant

Jurgen vertelt je in de video van deze week wat het belang is van een voedingsrijke grond om je plant gelukkig te houden.

 

Vul het tekort aan voedingsstoffen aan

Je plant zal het je direct vertellen als hij ergens gebrek aan heeft. Dat een plant water en zon nodig heeft, is natuurlijk algemeen bekend, maar gelijk naar de bestrijdingsmiddelen grijpen bij een opkomende luizenplaag is niet altijd de beste oplossing! Niet voor het milieu, en ook niet voor je portemonnee. Volg daarom Jurgens tips op en houd je planten gelukkig!