Vind jouw tuincentrum

Help! Gaten en zwarte plekken in de Hortensia

Wat zijn die vervelende zwarte en bruine plekken in het blad van de Hortensia? En die gaten? En natuurlijk nog belangrijker: wat doe je er tegen?

In de video van vandaag legt Jurgen je dit allemaal uit. Het staat namelijk niet zo mooi als de Hortensia gaten en plekken heeft. Slakken zijn vaak de boosdoener, hoewel donkere plekken ook komen door vorstschade. Hoewel dit allebei geen levensbedreigende schade is, is het geen fijne uitstraling voor de normaal zo mooie Hortensia natuurlijk!

Om te beginnen heb je een nieuwe pot en potgrond nodig om de Hortensia bij te laten trekken. Een grotere pot met meer voeding en ruimte scheelt vaak al enorm! Wil je zien hoe je slakken de baas kunt worden? Bekijk dan de onderstaande video waarin Jurgen je uitlegt hoe je de Hortensia kunt redden.

De Hortensia staat er binnenkort weer stralend bij met deze tips! Zoals je hebt gezien begint het bij een gezonde pot en de inhoud daarvan. Denk aan voldoende ruimte, goede voeding en verse potgrond. Daarna staat jouw Hortensia er weer bij als nooit tevoren en krijgen slakken geen kans meer! Heel veel succes met het laten opknappen van de Hortensia!