Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Flora en kunst

Het is weer tijd om een evenement aan te kondigen! Ben jij een liefhebber van kunst en flora? Dan is een dagje uit naar het Flower Art Museum wellicht een optie voor jou. Sinds 13 oktober 2019 wordt de fotoserie van de Duitse kunstenaar, Richard Fischer getoont. Gelukkig heb je nog tot 5 januari 2020 de tijd om een bezoekje te brengen aan het Flower Art Museum om de prachtige fotoserie van Fischer te aanschouwen. Fischer brengt door zijn fotoserie een ode aan de natuur, waarbij hij de kwetsbaarheid van de natuur in kaart brengt. Bloemen staan bij deze serie centraal. Naast de fotoserie van Richard Fischer, is er werk te zien van de Franse kunstenaar Jean Jacques Argueyrolles. Deze kunstenaar is beeldhouwer en maakt kunstwerken met de materialen klei, ijzer en brons geïnspireerd op de fotoserie van Richard Fischer.

 

De kunstenaar

Om je interesse te vergroten, geven wij jou graag wat achtergrondinformatie over de maker. Richard Fischer is geboren op de Filipijnen in 1951. Op twaalfjarige leeftijd is hij verhuisd naar Duitsland. Tegenwoordig woont hij in zowel Duitsland als Frankrijk en wisselt deze landen vaak met elkaar af. Fischer is al veertig jaar werkzaam als fotograaf en wordt bestempeld als  gerenommeerde fotograaf. Hij heeft talloze internationale tentoonstellingen op zijn naam staan. De kunstenaar heeft in de afgelopen twintig jaar voornamelijk zijn passie voor het plantenrijk weten vast te leggen. Fisher werkt samen met allerlei botanische organisaties over de hele wereld en wordt ook wel ‘de ambassadeur van het bloemenrijk genoemd’.

Kunst in een museum

De expositie: A Tribute To Flowers

Natuurlijk staan de bloemen van Fischer centraal. Wat nog meer opvalt tijdens deze expositie is het kwetsbare karakter wat onderdeel is geworden van deze prachtige foto’s. Zijn missie is duidelijk: Fischer wilt met zijn kunst meer bewustwording creëren onder mensen met betrekking tot de kwetsbaarheid van de natuur. Dertig procent van alle plantensoorten wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Het werk van Richard Fischer is verspreid in verschillende landen. Grote steden als New York, Tokyo en meerdere plaatsen in Europa tonen de veelbelovende fotoseries van Fischer in legio musea. 

 

Extra activiteiten 

Genoeg redenen om een kijkje te nemen in ‘Flower Art Museum’ in Aalsmeer. Het is mogelijk om met een groep mensen het museum te bezoeken. Onder begeleiding van een gids komen jij en je groepsgenoten meer te weten over de geëxposeerde kunstwerken en de kunstenaar. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf ronddwalen en je fantasie loslaten.     Een rondleiding is echter wel een aanrader om erachter te komen hoe een kunstwerk tot stand is gekomen en wat de gedachtegang van een kunstenaar is. Het leuke van het Flower Art Museum is de mogelijkheid om workshops of museumlessen te volgen. Het is een erg gezellig activiteit, waarbij je tegelijkertijd meer leert over bloemen en kunst. Deze workshops worden onder begeleiding van een professionele kunstenares gegeven Annefie van Itterzon.  Je kan een workshop volgen in botanisch tekenen, meer leren over de symmetrie in de natuur, een bloemen alfabet maken (met behulp van handlettering) of het maken van een ‘flowerselfie’. 

 

Adv. Bol.com Gardena