Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een glazen schuifwand kopen: waar moet je rekening mee houden?

Een glazen schuifwand in de tuin is ideaal om de terrasoverkapping af te sluiten, dan kun je ook als het niet warm genoeg is nog van het buitengevoel genieten. We geven graag tips om een goede keuze te maken bij het kopen van een glazen schuifwand!

1.Bepaal de breedte, hoogte en de kleur van de rails

Voordat je een glazen schuifwanden gaat bestellen, moet je natuurlijk eerst weten wat de afmeting van de wand moeten zijn. Dit bepaalt het aantal sporen dat je nodig hebt. Houd ook rekening met de overlap van de glazen deuren bij het bepalen van de breedte. De aluminium rails waar de glazen wand in geplaatst wordt is in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder wit, crème of antraciet. Afhankelijk van de plek waar de glazen wand geplaatst wordt, kun je de kleur kiezen van de rails.

2.Kies de accessoires

Om ervoor te zorgen dat de wand stevig en recht staat en blijft staan, is een goede fundering belangrijk. Hiervoor zijn funderingskokers beschikbaar. Andere accessoires die je waarschijnlijk nodig zult hebben zijn meenemers, die zorgen ervoor dat de panelen automatisch volgen bij het open of sluiten, per glazen wand is één meenemer nodig. Gebruik tochtstrippen om wind en regen binnen te houden. Ook kun je deurgrepen kopen om te voorkomen dat je het glas moet aanraken en aan het einde van elke zonnige dag de ramen staat te lappen.

3.Vraag verschillende offertes aan

Elk bedrijf heeft zo zijn eigen werkwijze en gebruikt verschillende materialen. Afhankelijk van de wensen die je hebt, kunnen de prijzen al snel lager of hoger uitvallen bij verschillende bedrijven. Vraag daarom eerst een offerte aan, nee zeggen kan altijd nog. Zo zie je ook direct wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen, zoals accessoires of montage. De offertes kun je naast elkaar liggen en meteen een vergelijking maken.

4.Let op de garantie

Als je de goedkoopste glazen schuifwand hebt gevonden, of de schuifwand die het langste meegaat, let dan ook op de garantie. Misschien heb je op de glazen schuifwand wel garantie op het glas, maar niet op de profielen. Bij foravida bieden ze standaard 5 jaar garantie op de glazen schuifwanden en alle accessoires van de schuifwanden. Door de hoge kwaliteit van de materialen weet je in ieder geval zeker dat je een goede keuze maakt. Het is belangrijk dat je je goed laat informeren, zodat je zo lang mogelijk van je glazen schuifwand kunt genieten!

Adv. Bol.com Gardena