Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Een gezellige thuiswerkplek met kamerplanten en tuinplanten

In een tijd waarin je professionele leven en je privé leven door elkaar lopen en waarin je huis ineens de plek is waar alles gebeurt, is het belangrijk om een fijne omgeving te creëren. Wanneer het interieur rust uitstraalt, neem je dit mee in je werk en zullen de dagelijkse taken soepel verlopen. Een manier om die rust en huiselijkheid naar binnen te brengen is het plaatsen van kamerplanten en tuinplanten. Deze zien er niet alleen leuk uit, ze zuiveren ook de lucht en zorgen voor meer productiviteit en creativiteit.

Trends voor planten binnen- en buitenshuis

Nu je meer thuis bent zijn er wellicht een aantal dingen die opvallen. Misschien is de muur achter de bank te kaal of mist er iets naast de servieskast. Je kunt extra sfeer in huis brengen met planten, meer groen in huis maar ook meer groen in de tuin doet wonderen. Ook een vrolijk gekleurde bloem hier en daar kan zeker geen kwaad. Een aantal plantentrends waar je eigenlijk niet de mist mee in kunt gaan, zijn:

  • Grote kamerplanten in de woonkamer;
  • Vetplanten en cactussen om het bureau of het keukenblad op te vrolijken;
  • Gezellige bloemen in een vaas of in de vorm van tuinplanten.

De leukste kamerplanten voor in huis

Waar het om planten in huis gaat, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor één grote kamerplant als ‘pop of green’ in huis of voor een aantal vetplantjes in de vensterbank, maar je kunt het ook een stap verder nemen en de kamer omtoveren tot een echte ‘urban jungle’. Als kamerplanten doen de monstera en calathea het goed. Wil je niet zo veel werk hebben aan de planten? Kies dan voor cactussen of vetplanten, deze hebben bijna geen water nodig maar zien er wel heel leuk uit als decoratie op een tafelblad of bureau.

Vrolijke tuinplanten fleuren de tuin op

Bij mooi weer kun je buiten zitten en dan is het wel zo leuk als je omringt bent door planten en bloemen. Ook wanneer je binnen zit is het leuk om op een vrolijke tuin uit te kijken. In de tuin kun je leuke combinaties maken van eenjarige planten en vaste planten. Populaire planten voor in de tuin zijn bijvoorbeeld lavendel, dahlia en hortensia. Geef ze voldoende water, zonlicht en liefde en deze vrolijke bloemen gaan zeker weten gezelligheid toevoegen aan het uitzicht van jouw thuiswerkplek.

Kamerplanten en tuinplanten bij GroenRijk Tilburg

Creëer een (werk)plek in huis vol inspiratie, rust en creativiteit met planten van tuincentrum GroenRijk Tilburg. Wij zijn zeven dagen per week geopend, dus er is altijd wel een dag waarop je langs kunt komen. Onze medewerkers staan voor je klaar met tuintips en adviezen. Kom langs bij GroenRijk Tilburg voor kamerplanten en tuinplanten en tover jouw thuiswerkplek om tot een groen werkparadijs!

Adv. Bol.com Gardena