Vind jouw tuincentrum

Een favoriet tijdens de feestdagen: de Kerstster

De Pionsettia (Euphorbia pulcherrima) is al jaren favoriet tijdens de feestdagen. De plant dankt zijn bijnaam aan de botanicus Joel Robert Poinsette die rond 1800 leefde en de plant in 1825 vanuit Mexico naar de Verenigde Staten stuurde.

Allerlei vormen en kleuren

Door het warme weer staan sommige kerststerren al flink in bloei, misschien heb je ze al in de supermarkt of tuincentrum zien staan. Naast de rode kerststerren winnen de roze en witte ook aan populariteit. De kerstster was er ooit in maar één kleur: rood. Nu is de plant er ook in geel, wit en roze. Ook de vormen variëren van mini-kerstster tot langere formaten op stam en ook kerststerren in hanging baskets. Allemaal even leuk om je huiskamer mee op te vrolijken.

Verzorg je Pionsettia

De plant is best gevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht. Houd dus rekening met de volgende zaken om zo lang mogelijk van je kerstster te genieten:

  • De kerstster houdt van een temperatuur tussen 15 en 18 graden.
  • Als de plant plotseling zijn blad verliest, kan de temperatuur te laag zijn.
  • De plant houdt van een lichte plek, maar niet van volle zonnestralen.
  • Geef regelmatig water, maar wacht wel tot de bovenste laag potgrond droog is.
  • Om te voorkomen dat de wortels gaan rotten kun je de kerstster het best op een uitlekschotel zetten.
  • Zet de plant niet te dicht bij de verwarming of in de tocht.

Verzorg de mini-kerstster

De mini-kerstster verlangt een iets andere verzorging, omdat de plant kleiner is. Je maakt hem blij door hem een keer per week in lauw water onder te dompelen. Houd ook deze plant weg van te droge of te tochtige plekken. Een kerstster zonder verzorging? Wat dacht je van een kunstkerstster! Je koopt al een echte kerstster vanaf €3,90.