Vind jouw tuincentrum

DIY planken voor aan de muur

Herken je dat probleem? Dat je nergens plaats hebt om spulletjes op te zetten? Bijvoorbeeld dat leuke plantje of die trendy vaas? We hebben weer een leuke DIY voor je.

Wat heb je nodig?

  • 2 houten planken
  • Bolletje touw
  • 2 metalen ringen
  • Schaar
  • Boor

Stap 1

Boor 4 gaatjes in iedere plank. 2 aan de linker en 2 aan de rechter kant van de plank. Hier gaat het touw doorheen en is de basis van je plank. Je kunt het precies meten of een beetje op de gok boren. Dan komt het er zo uit te zien:

Stap 2

De metalen ringen worden aan de muur opgehangen. De touwen zorgen ervoor dat de plank blijft hangen. Het touw moet dus aan de ring geknoopt worden. In de volgende foto’s zie je hoe je dat moet doen.

Dan heb je als resultaat:

Stap 3

Knoop het touw aan de plank vast. Zorg dat het stevig vastzit, zodat de producten niet kunnen vallen. Knoop het vast zoals dit:

 

Eindresultaat

Dan is dit je eindresultaat! Hang het op aan de muur en start decorating! Met plantjes en leuke frutseltjes erop of zonder, het is allebei erg leuk!

  

Je kunt natuurlijk verschillende kleurtjes touw gebruiken zodat je het helemaal naar jouw eigen stijl kunt maken. En de producten zijn ook leuk om te combineren en steeds te vervangen. Het is jouw plankje :)