Vind jouw tuincentrum

Dierendag 2019: verwen jouw huisdier!

Vandaag, op 4 oktober is dé dag dat we wereldwijd extra aandacht geven aan de dieren om ons heen. Jouw eigen huisdier is dan natuurlijk ook van groot belang! Vandaag geven we tips om je huisdier eens extra te verwennen. 

Katten verwennen op dierendag

Voor een kat is het vaak al pure verwennerij om lekker geaaid te worden, daarom komen ze ook zo vaak recht voor je zitten wanneer je iets aan het doen bent. Neem vandaag eens wat extra tijd om je kat nóg meer te aaien. Ook door middel van een kam of een aaihandschoen kun je het nog fijner maken voor de kat, dat mag ook wel eens extra op dierendag! De voorkeur voor speeltjes varieert erg, maar over het algemeen vallen de speelmuizen goed in de smaak. 

Verwen jouw hond op 4 oktober

Honden zijn dol op speelgoed zoals ballen, knuffeltjes en kauwspeeltjes. Ook een extra snack is natuurlijk een leuke verrassing. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Kauwstaven
  • Hondenkoekjes
  • Hondensnoepjes
  • Een bot

Dierendag tips voor een knaagdier

Knaagdieren kun je vandaag verblijden door ze lekker te aaien en borstelen, of door de nagels te knippen. Als het weer mee zit, is het ook een mooie traktatie om ze even naar buiten te laten. Ook voor knaagdieren zijn er in de tuincentra vele snacks en speeltjes te vinden!