Vind jouw tuincentrum

Dé vazen trends van dit moment

Het is fijn om veel bloemen en planten om je heen te hebben in huis. Iedere week een ander boeket is al een fijne variatie. Maar daarnaast is het natuurlijk ook leuk om te wisselen van vazen zodat je kunt spelen met de sfeer en decoratie in huis. Een huis vol bloemen en planten past al helemaal bij de planten van nu, maar de vazen zijn ook hip & happening! Vandaag zetten we de verschillende mogelijkheden op een rijtje. Genoeg redenen om straks weer een nieuw boeket te kopen. :-) 

Oud wordt nieuw

Flesvazen zijn een andere veelvoorkomende trend van dit moment. Het zijn glazen vazen die in verschillende kleuren, maten en vormen altijd in je interieur passen. Je kunt hiervoor op zoek naar oude melkflessen, of vlooienmarkten afstruinen op zoek naar oudere exemplaren. Je kunt in elke fles één bloem doen, of een mooi veldboeket in één fles doen.

Flessen hergebruiken als vaas

Mix er op los!

Je kunt bloemen uiteraard in een boeket neerzetten, maar het is ook heel leuk om ze los in vaasjes te zetten. Voor een speels effect gebruik je verschillende vaasjes. Oude glazen zoals longdrinks of limonadeglazen zijn ook erg leuk om her te gebruiken. Het is geen probleem om verschillende glazen bij elkaar te zetten,het is juist extra leuk om te variëren in hoogte en breedte. Zet ze leuk bij elkaar neer, dan vormt het toch nog een geheel. 

Varieer met vazen voor een vrolijke mix

 

Op zoek naar contrasten

Binnen de huidige trend kun je op zoek gaan naar contrasten. Hoge bloemen in lage vaasjes, contrasterende kleuren en 'gekke' combinaties. Het kan allemaal en geeft je veel ruimte om creatief te zijn & nieuwe combinaties te ontdekken!

Contrasterende vazen