Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De tuin zelf opknappen? Koop de basis tuingereedschappen

De dagen worden langzaam maar zeker steeds iets langer en de temperatuur gaat omhoog. Dit betekent dat we ons op kunnen gaan maken voor de zomer. Voor veel mensen is dit het favoriete seizoen. De temperaturen kunnen immers hoog oplopen, waardoor het goed vertoeven is. Wanneer je een tuin hebt, maak je hier in de zomer ongetwijfeld veel gebruik van. Op deze plek kun je namelijk extra goed genieten van het mooie weer. Je moet jouw tuin in de zomermaanden echter wel goed onderhouden. Wanneer je niets doet, is het binnen de kortste keren één grote wildernis. Wil je jouw tuin makkelijk en goed onderhouden? Dan moet je tuingereedschappen kopen. Welke basis gereedschappen in dat geval niet mogen ontbreken? Dat vertellen wij je in deze tekst!
 

Schoffel

Een eerste gereedschap dat het onderhoud van jouw tuin een stuk makkelijker maakt is de schoffel. Hiermee kun je de aarde in jouw tuin namelijk losmaken. Waarom je dit zou doen? Omdat het een stuk makkelijker is om onkruid uit de losse aarde te verwijderen. Je trekt de plantjes er makkelijk en volledig uit wanneer je de aarde eerst los schoffelt. Hierdoor is de kans aanzienlijk kleiner dat het onkruid straks terugkeert. Schoffel je de aarde niet eerst los? Dan trek je het onkruid mogelijk kapot, waardoor de wortel achterblijft in de grond. In dat geval krijg je snel weer te maken met onkruid in jouw tuin.
 

Hark

Heb je groene vingers? Dan vind je het ongetwijfeld niet erg om in jouw tuin te werken. In dat geval wordt onkruid vast en zeker met regelmaat verwijderd. De kans is bovendien groot dat het onkruid niet bepaald hoog is. Ga je toch aan de slag om de ongewenste plantjes uit jouw tuin te verwijderen? Doe dit dan met een hark. Met dit tuingereedschap ben je namelijk een stuk sneller klaar. Het onkruid blijft immers aan de tanden van de hark hangen, waardoor je niet alles handmatig uit de aarde hoeft te halen.
 

Grasmaaier

Veel tuinen in ons land hebben een gazon. In de zomermaanden groeit het gras aanzienlijk sneller dan in de winter. Logisch natuurlijk, want het gras wordt blootgesteld aan zonnestralen. Indien je jouw gazon zo nu en dan ook nog sproeit, dan groeit het gras ongetwijfeld als kool. Een grasmaaier behoort in dat geval zeker tot het basis tuingereedschap. Met behulp van dit tuingereedschap zorg je binnen de kortste keren weer voor een strak gazon. Bij de meeste grasmaaiers stel je zelf de maaihoogte in, zodat je jouw gras op de gewenste lengte kunt maaien. Ben je op zoek naar een grasmaaier? Dan ontdek je al snel dat er veel verschillende soorten zijn. Koop er niet direct een, maar ga eerst op zoek naar meer informatie. Zo voorkom je dat je een verkeerde keuze maakt voor wat betreft tuingereedschap.  
 

Snoeimateriaal

Naast een gazon komen we in de meeste tuinen ook planten en struiken tegen. Deze groeien in de zomermaanden ook vaak hard en snel. Om ze mooi te houden moet je planten en struiken zo nu en dan snoeien. Dit kan met behulp van het juiste tuingereedschap. Je kunt kiezen voor elektrisch snoeigereedschap, maar er zijn ook handscharen waarmee je kunt snoeien. Bedenk je dus altijd eerst goed wat in jouw geval het beste tuingereedschap is. Denk hierbij niet alleen aan jezelf, maar ook aan de struik of plant. Wil je elektrische snoeien? Bedenk je dan dat dit niet altijd even goed is voor struiken en planten. Kies dit tuingereedschap dus nooit lukraak uit, maar kijk eerst wat in jouw situatie de beste keuze is.

Adv. Bol.com Gardena