Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

De leukste planten voor in de badkamer

Planten in de badkamer worden steeds populairder. Deze groene elementen zorgen niet alleen voor zuurstof en schone lucht, maar geven ook sfeer aan het interieur. Kies voor verschillende soorten en plaats deze in manden of potten van allerlei formaten. Zo creëer je contrast in de ruimte. Of benadruk de natuurlijke uitstraling door planten te combineren met een prachtig houten wastafelmeubel. Houd er wel rekening mee dat niet iedere plant geschikt is voor de badkamer. In dit artikel lees je welke planten hier het beste thuishoren.

Bamboe

De badkamer is een plek om heerlijk tot rust te komen, en daar past een bamboeplant perfect bij. Bamboe is een plant die zich eenvoudig aanpast aan het klimaat. Hierdoor is deze ideaal om te plaatsen in de badkamer. De plant heeft weinig licht nodig, groeit zonder aarde en voelt zich op z’n best als je regelmatig nieuw water toevoegt aan de vaas. Verder straalt bamboe rust uit en geeft de ruimte een natuurlijke look.

Sanseveria

De Sanseveria wordt gekenmerkt door haar grijsgroene bladeren met strepen, vlekken en gele randen. De plant is gek op schaduw en vochtige plaatsen. Bovendien heeft deze niet veel water nodig en is daardoor makkelijk in onderhoud. Wanneer de grond helemaal droog aanvoelt, is het tijd om de Sanseveria weer water te geven. Deze lange elegante dame filtert de lucht in de badkamer en zorgt dat de luchtvochtigheid snel weer op peil is.

Graslelie

De graslelie staat bekend om haar luchtzuiverende krachten. Deze kleine maar sterke plant haalt zo’n 95% van de koolmonoxide en nitraten uit de lucht. Je herkent de graslelie aan de speelse vrolijke witte streep in het blad. Een ideale keuze om de badkamer op te fleuren. De graslelie voelt zich zowel in de zon als schaduw goed en krijgt het liefst 1 à 2 keer per week water.

Lepelplant

De lepelplant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en voelt zich thuis in een warme, vochtige omgeving. Deze plant staat graag op een plek met weinig zonlicht en heeft elke week flink wat water nodig. Lepelplanten hebben een sierlijk uiterlijk met glimmende groene bladeren en witte bloemen. Bovendien filtert deze plant alle gifstoffen en voorziet de badkamer van zuivere lucht.

Orchidee

De badkamer is de ideale plek voor een orchidee. Door de hoge vochtigheidsgraad kunnen de knoppen van de plant niet uitdrogen. De combinatie van het indirecte zonlicht en de hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de orchidee goed gaat groeien. Deze plant is in veel kleuren verkrijgbaar en heeft een rustige uitstraling. Hiermee creëer je een rustgevend gevoel in de ruimte.

Drakenplant

De drakenplant geeft een tropische sfeer aan de badkamer. Dankzij de hoge luchtvochtigheid is de plant hier helemaal op zijn plaats. Als deze niet goed is, dan krijgt de drakenplant bruine plekken op de bladeren. De plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Geef deze pas weer water als de bovenkant van de grond droog aanvoelt.

Planten hebben niet alleen een zuiverende werking, maar zorgen ook voor extra zuurstof. Via hun bladeren nemen ze allerlei schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarnaast zijn planten een mooie aanvulling op het badkamerinterieur. Een groene luchtverfrisser in huis halen is dus een uitstekend idee!

Adv. Bol.com Gardena