Vind jouw tuincentrum

Dé kerst trends van 2017

De Sint heeft ons land alweer geruime tijd verlaten en het is nu écht tijd om ons klaar te stomen voor kerst. Staat de kerstboom bij jou al? Vandaag delen we dé kerst trends van 2017, want hoewel kerstversiering echt een persoonlijk iets is, is het toch leuk om met kleine accenten wat trends door te voeren. 

Je vindt de trends van dit jaar hieronder in het overzicht. Wil je daar meteen wat kleine accentjes mee kopen? Bekijk dan onze overzichtspagina, hier kun je diverse kerstartikelen online vergelijken en bestellen voor de laagste prijs!

Kerst trend 1: Botanisch

Op het gebied van interieur zagen we deze woontrend vorig jaar al opkomen en ook met kerst kunnen we er niet om heen; hoe meer groen hoe beter! In de botanische kerst trend herken je dit aan het combineren van álle echte planten met kunstplanten en diverse decoraties die geïnspireerd zijn op de natuur. Denk aan eikeltjes, echte takken en planten in macraméhangers. Een natuurlijke kerst dus! Deze trend komt goed tot zijn recht in een industrieel interieur, maar past ook goed in een landelijke woning. 

Botanische kerst trend 2017

 

Kerst trend 2: Scandinavisch met blauwtinten

Ook de Scandinavische trends redden het wéér tot de kerst! Vorig jaar was het trendy op rood, wit en licht hout te combineren met oranje. Dit jaar wordt deze opvallende kleur vervangen door blauw! Dat komt neer op rood, wit, blauw dus. Dat maakt het alsnog een Nederlands geheel ;-)

Kerst trend 3: Winters wit met zachte kleuren

Winters wit keert iedere kerst weer terug. Voorgaande jaren werd dit gecombineerd met hardere kleuren zoals blauw en groen, maar dit jaar zijn de combinaties iets vrouwlijker. De kleuren roze en lila maken je interieur nét een beetje liever en zachter.

Kerst trend wit

Kerst trend 4: Industrieel en ambachtelijk

De industriële woontrend geeft onze woonkamers en horecagelegenheden een veel stoerdere uitstraling. De combinatie van 'koele' materialen zoals zwart staal, beton en steen, met zachte nudetinten, vormt deze trend die we ook terug zien in de kerstdecoratie. Ambachtelijke materialen zoals handgemaakte kaarsen, leer en touw maken het geheel af. 

Industriële kerst trend

Kerst trend 5: De klassieke kerst

Sommigen zullen denken 'deze stijl is nooit weggeweest', maar dit jaar zien we het nóg meer terug dan anders! Klassieke, traditionele kerstversiering met veel allure is weer helemaal in, zoals vooral de Britten en Amerikanen het vaak goed kunnen. Denk aan groen, rood en -een nieuwe kleur- truffelbruin, in combinaties met de prachtige boom. Inclusief levensgrote notenkrakers natuurlijk. Nostalgie tot en met!

Klassieke kerst trend

Wil je je nog verder laten inspireren? Bezoek dan een kerstshow bij jou in de buurt!