Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Bespaar geld met de regenton

Om je tuin goed te onderhouden, zijn een aantal dingen noodzakelijk: het juiste gereedschap, vruchtbare grond, bloemen en planten, zonlicht en niet te vergeten water. Zonder water zijn je planten binnen een mum van tijd verdord. Je tuin bewateren met kraanwater kan echter aardig in de kosten oplopen, zeker wanneer je een grote tuin hebt. Veel goedkoper is het om regenwater uit je regenton te gebruiken.

Maak gebruik van de regen
Planten en bloemen hebben regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien. Wat dat betreft zijn we in Nederland gezegend met aardig wat regenwater. Helaas kunnen we niet zelf bepalen wanneer het regent. Waar het de ene week continu giet, blijft het de week erna dag in dag uit droog. Vooral als de zon in die week wel uitbundig schijnt, is het vaak nodig om je planten dan zelf water te geven.

Water uit de waterleiding is echter niet bepaald gratis. Een veel goedkopere optie is het bewateren van planten met water uit de regenton. Een regenton vangt regenwater en slaat dit op, zodat je het water op een later moment kunt gebruiken. Dit bespaart jou niet alleen in kosten, het is ook nog eens goed voor het riool omdat dit minder belast wordt. Daarbij is de regenton milieubewust: je maakt gebruik van het water dat voorhanden is, in plaats van dat er weer water speciaal voor gezuiverd moet worden.

Hout of plastic?
Tegenwoordig zijn er niet alleen houten, maar ook plastic regentonnen verkrijgbaar. Er is weinig verschil tussen de beide tonnen. Plastic tonnen zijn vaak iets praktischer in gebruik, maar daarentegen stralen houten regentonnen meestal meer sfeer uit en maken ze de inrichting van je tuin helemaal af.

Pas op voor vorst
Waar je wel op moet letten wanneer je een regenton in de tuin hebt staan, is dat je de ton aftapt als het gaat vriezen. Een regenton kan kapot gaan als hij vol met bevroren water zit. Doordat het volume van het water toeneemt bij bevriezing, kunnen er scheuren ontstaan en raakt je regenton lek. Tap daarom het water af als het gaat vriezen. Als je regenton slechts gedeeltelijk met water gevuld is of als het maar één dag vriest, is aftappen vaak niet nodig.

Kortom, een regenton is een echte toevoeging aan je tuin. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar je bespaart er uiteindelijk ook nog een hoop geld mee. Regentonnen zijn te koop bij veel verschillende tuincentra.

Adv. Bol.com Gardena