Vind jouw tuincentrum

Barbecue schoonmaken

Lekker, dat buiten eten en barbecueën, maar hoe je de barbecue weer schoon krijgt? Dat is een heel ander verhaal. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet om het schoonmaken van je BBQ wat makkelijker te maken.

 

Voorbereiding is het halve werk

Door de juiste voorbereidingen te treffen voor en tijdens het barbecueën kun je al veel moeilijk schoon te maken vuil voorkomen. Strijk daarom altijd wat plantaardige olie op je BBQ rooster voor je begint met barbecueën en doe dit tijdens het barbecueën ook nog geregeld. Zo krijgen etensresten niet de kans om vast te koeken!

 

Wacht niet te lang

Het is misschien verleidelijk om het schoonmaken van de BBQ tot morgen uit te stellen. Niet doen! Het is veel gemakkelijker om het vet en vuil van de barbecue af te krijgen als die nog warm is. Wacht daarom niet tot morgen, doe het meteen! Het liefst nog voor het toetje. Dan kun je genieten van je toetje zonder dat je tegen je vuile BBQ aan zit te kijken.

 

Meer BBQ tips

  • Gebruik eventueel een ontvettende spray voor de deksel van je barbecue.
  • Gebruik nooit een staalborstel! Daarmee kun je je barbecue en rooster beschadigen.
  • Bij elektrische barbecues en gasbarbecues zitten vaak roosters en bakplaten die je na gebruik meteen kunt schoonbranden. Zet de BBQ op de hoogste stand, doe de deksel dicht en na 10 minuten kun je de resten met een borstel wegvegen.
  • Sommige barbecues hebben ook onderdelen die in de vaatwasser kunnen. Handig!

Bekijk ons overzicht barbecue accessoires, hier vind je alles wat je nodig kan hebben voor een barbecue!