Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

5 leuke klussen voor de zomer

Het is heerlijk weer en dat betekent dat er weer geklust mag worden. Heb je wat extra tijd tot je beschikking en wil je de handen uit de mouwen steken? Kies dan een paar leuke zomerse klussen uit deze lijst, en ga lekker aan de slag!

1. Werk aan de verwarming en ventilatie

Nu dat de verwarming niet gebruikt wordt kan alles eens goed nagelopen worden zodat je het winterseizoen weer vol vertrouwen kunt verwarmen. Ontlucht je verwarmingsbuizen en kijk even naar de druk van je cv ketel (je kunt deze vergelijken met de druk die je in de handleiding kunt vinden). Verwarmingsbuizen ontlucht? Neem dan even de tijd om de ventilatieroosters te stoffen en reinigen. Zo kun je er de winter weer tegenaan!

2. Maak je dakgoten schoon

Natuurlijk moeten ook de dakgoten ieder jaar een inspectie ondergaan om op deze manier lekkages te voorkomen en de waarde van de woning te behouden. Gezien het zomers best warm kan worden is het belangrijk om passende kleding te dragen zoals een korte werkbroek van goede kwaliteit. Investeren in professioneel werkmateriaal (en dus ook de kleding) is altijd belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je de items langer kunt gebruiken, en dat je daadwerkelijk van alle mogelijkheden voorzien bent.

3. Reinig alle apparaten

Net als de woning zelf hebben ook apparaten zoals je koelkast en wasmachine regelmatig een grote schoonmaak nodig. Ontkalkingsmiddel, soda en wat reinigingsmiddel zorgen ervoor dat je een heel eind komt. Misschien niet de leukste klus; maar het lekkere zonnetje buiten maakt het een stuk minder onaangenaam!

4. Check de ramen en kozijnen

De zomer is natuurlijk het ideale seizoen om de ramen en kozijnen eens onder handen te nemen. De ramen mogen goed gewassen worden, de kozijnen kunnen schoongemaakt worden en misschien zou zelfs de isolatie eens onder handen kunnen worden genomen! Dit zorgt ervoor dat je woning er weer fris en uitnodigend uitziet, maar zorgt er ook voor dat je kozijnen langer meegaan of, in geval van het aanpakken van de isolatie, dat je zelfs de waarde van je woning vermeerderd!

5. Neem de tuin onder handen

Is er een beter moment om in de tuin te werken dan de zomer? Waarschijnlijk niet. Snoei de heggen terug, maai het gras, geef de schutting een frisse verfbeurt of neem de schuur onder handen. Vergeet niet om voldoende water te drinken en regelmatig een pauze in te lassen. Werken wanneer het zonnetje schijnt is hartstikke fijn, maar vraagt ook veel energie!

 

Adv. Bol.com Gardena