Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Hoe snoei je de Sedum?

15 september 2017
Sedum snoeien

De Sedum, ook wel Hemelsleutel genoemd, is verkrijgbaar in diverse soorten & vormen en in vele tuinen terug te vinden. Daarom laten we je vandaag zien hoe je deze snoeit. Doet de Sedum Herbstfreude je ergens aan denken? Wellicht aan erg lang geleden, dat zou zo maar kunnen! Waar deze plant inmiddels als ouderwets wordt gezien, vinden wij dat deze nog uitstekend een ronde mee kan in de tuin. 

Rond eind augustus / begin september komt de Sedum op. Daarna valt hij uit elkaar! Daar kunnen we gelukkig iets aan doen. Namelijk: gebruik maken van de zijscheuten. Hoe doe je dat? Door te snoeien! Jurgen laat je in de onderstaande video precies zien hoe je de Sedum snoeit in de zomer om hem zo mooi mogelijk te laten bloeien!

De zomer snoei draagt bij aan een sterkere bloei. De bloemen komen namelijk op de zijscheuten en zijn daardoor iets kleiner, maar wel van betere kwaliteit! Succes met de zomersnoei!