Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Zonnebloemen

Zo’n tuin vol bloemen lijkt lastig en dat is het misschien ook wel, maar eenmaal ontdekt is tuinieren dé grote ontstresser, dus waarom niet zo nu een dan een paar uurtjes de tuin in? Tuinieren met vaste planten geeft veel plezier en de planten zijn relatief goedkoop. Maar nog leuker, ze komen elk jaar braaf terug met gratis steeds meer bloemen.

Zo’n fijne vaste plant is de vaste zonnebloem. De vaste Zonnebloem officieel Helianthus ‘Lemon Queen’ geheten is een van die stralende toppers van de nazomer tuin, de plant bloeit vanaf augustus en vaak bloeit hij tot in oktober door. Toegegeven, hij heeft niet van die immense bloemhoofden zoals zijn eenjarige neef, maar daar staat tegenover dat hij glorieus die herfststorm overleeft. En in zo’n zomer als vandaag de dag, bloeit de plant maandenlang door vooral als je de moeite neemt om zo nu en dan de uitgebloeide bloemen uit de knippen.

Niet duur zo’n vaste plant, maar wat kost het nou eigenlijk om deze topper in de tuin te zetten. Om snel effect te hebben moeten er drie planten in de tuin gezet worden. Kostbaar, dat valt wel mee. Met een euro of vijf kom je een heel eind. Zet Lemon Queen nu in de tuin, dat kan prima, en geniet al volgend jaar van een flinke bos zonnebloemen.

Tip: Knip na de bloei in het eerste jaar de plant af en geef twee keer week flink water, tenminste tot het echt herfst wordt en weer veel gaat regenen.