Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand november: Cyclaam

Cyclaam redder in nood in droge (winter)lucht

Najaar, winter: het betekent automatisch dat de verwarming in huis weer aangaat. Gevolg is dat de luchtvochtigheid flink daalt. Droge(re) lucht dus, die weer zorgt voor geïrriteerde luchtwegen, hoofdpijn en trekkende ogen en huid. Redder in nood: de Cyclaam. Deze Woonplant van de maand november krikt op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid op.

Dat doet de plant met haar bladeren. Is de luchtvochtigheid te laag, dan gaat de plant zweten en vocht afgeven door de huidmondjes op haar bladeren. Hoe droger de lucht, hoe meer vocht uw Cyclaam afgeeft. En u profiteert, want de luchtvochtigheid in uw woning stijgt weer, wat weer een gunstig effect heeft op bijvoorbeeld droge ogen en huid en geprikkelde luchtwegen.

Gezondheid

Maar de Cyclaam ziet er bovendien ook nog eens kleurig en decoratief uit. De rode, roze, witte of bontkleurige bloemen steken opvallend af tegen de sierlijke, witgemarmerde bladeren. De bloemen vormen samen als het ware een team en rijzen op vanuit het hart van de bladeren. De Cyclaam bloeit in de huiskamer juist in de wintermaanden uitbundig. De plant vrolijkt zo uw huis en uw humeur op, een welkom gegeven in de donkere dagen. De Cyclaam zorgt dus voor uw lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Lekker de winter door

Oorspronkelijk stamt de plant uit Klein-Azië (schiereiland in het uiterste westen van Azië), maar ook in het Middellandse Zeegebied is de Cyclaam te vinden in bossen in bergachtige streken. De plant groeit daar op droge grond, afgeschermd voor de zon. In uw huiskamer staat ze ook bij voorkeur buiten het directe zonlicht, maar wat licht wordt zeker gewaardeerd. Wanneer u ervoor zorgt dat de potgrond vochtig blijft, en haar bijvoorbeeld plaatst op een schoteltje met wat water, zal de Cyclaam u dankbaar zijn. Zie er verder op toe dat de temperatuur niet te hoog is, en bied haar in het voorjaar een pot met verse aarde aan en de Cyclaam zorgt ervoor dat u geestelijk en lichamelijk lekker de winter doorkomt.
 

Adv. Bol.com Gardena