Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand januari: Kentia

De kerstboom kan de deur uit. Hoog tijd om de Kentia in huis te halen! In groepjes of alleen, deze woonplant van de maand januari doet het goed in elke woonkamer. Met zijn slanke stengels staat hij niet snel in de weg. Door verschillende hoogtes van de palm te combineren, kun je je eigen urban jungle maken.

Een kleine geschiedenis

De Latijnse naam van de Kentiapalm is Howea forsteriana, omdat hij in het plaatsje Howeia groeit op Lord Howe Island. Er is nog een soort die in Nieuw-Zeeland groeit. De Kentiapalm is die typische boom waar je aan denkt als je denkt aan afgelegen eilanden met comfortabele hangmatten en blokhutten. Hij heeft ook veel weg van de kokosnootpalm. Dat gevoel wil je toch direct in huis halen?

Een makkelijke huisgenoot

De Kentiapalm geeft vooral, en vraagt weinig. Dat betekent dat je de plant maar eens per week water hoeft te geven, en hem uit de zon moet houden. Droge lucht vindt ‘ie prima, maar zorg er wel voor dat de palm geen natte voeten heeft. Wat krijg je daarvoor terug? Schone lucht en zuurstof! De plant heeft luchtzuiverende eigenschappen waardoor de luchtkwaliteit in huis beter wordt. Ook is de plant niet heel gevoelig voor ziektes.

Verzorg je Kentiapalm

Wat tips voor de verzorging van je Kentiapalm:

  • Geef de palm af en toe een sproeibeurt en stof de bladeren af met een natte doek.
  • In koude seizoenen hoef je minder water te geven, dan is de plant in rust.
  • Tijdens de groei is de palm erg blij met wat extra voeding.
  • De plant kan eventueel naar buiten, als het maar niet onder de 10 graden wordt, en hij niet in de zon staat.
  • Als het blad geel wordt, staat de palm op een te lichte plek.
  • De Kentiapalm groeit niet snel, maar als het je wel erg traag gaat, staat hij misschien te donker.