Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Woonplant van de maand Augustus: Scindapsus

De woonplant van de maand augustus is de hangplant Scindapsus. Deze luchtzuiverende en veelzijdige plant heeft hartvormige en gevlekte of gevlamde bladeren. De kleuren van de bladeren variëren van donkergroen en lichtgroen tot geel en wit. De twijgen kunnen tot wel 20 meter lang worden!

De Scindapsus verzorgen

  • De Scindapsus houdt niet van direct zonlicht, een schaduwplek of lichte plek is prima.
  • Houd de grond vochtig, maar niet te nat. In de zomer is twee keer per week water geven voldoende, in de winter eens per week.
  • De Scindapsus is dol op een sproeibeurt om de blaadjes vochtig te maken.
  • Extra bijvoeden is niet nodig, maar kan eventueel een keer in de zomer.
  • Knip lange stekjes regelmatig af, zo kort als je ‘m zelf wil hebben.
  • Als de print op het blad verdwijnt, staat de plant te donker en gaat hij ook langzamer groeien. Gele bladeren duiden er op dat de plant te veel water krijgt.

Een eenvoudige plant

Niet alleen door de luchtzuiverende kwaliteit, maar ook door de eenvoudige verzorging wordt de plant vaak in kantoren en slaapkamers geplaatst. Ben je zo dol op de plant dat je er wel meer van wil? De Scindapsus is heel simpel te stekken: knip een stekje af, zet het in een glaasje water op een lichte plek en wacht tot de wortels tevoorschijn komen voor je het plantje in de grond zet. Wel oppassen: de plant is licht giftig. Als er huisdieren in huis rondlopen, zorg dan dat ze niet aan de bladeren kauwen.

Adv. Bol.com Gardena