Vind jouw tuincentrum

Wat te doen in de tuin in juni?

Het is alweer juni! En omdat wij je graag een beetje houvast geven op het gebied van tuinieren, delen wij iedere maand weer een fragment van de Tuinkalender 2017 met je. Wat staat er deze maand op de planning?

De to do list van juni

In de zonnige maand juni staan de volgende klussen op de agenda:

  • Hortensia extra bewateren
  • De druiven zomersnoeien
  • Hagen knippen
  • De bamboe snoeien

De waterstruik heeft water nodig!

De hortensia wordt niet voor niets waterstruik genoemd. Zoals we maandag uitlegden, wordt deze struik kaal wanneer het te droog is. Geef dus genoeg (extra) water in deze periode!

Druiven zomersnoei

Let je even niet op, is de druif weer meters gegroeid! Dat groeien kost de druif extra kracht, die hij beter aan de productie van vruchten kan besteden. Snoei daarom zowel in de zomer als in de winter. 

Tijd om de hagen te knippen

Half juni is het juiste moment om de hagen te knippen. De meeste heesters lopen na de langste dag (21 juni) nog een keer uit. Kale plekjes worden opgevuld en de haag ziet er weer op en top uit! 

Bamboe verdient ook een snoeibeurt

Heb je bamboe met gele, heldergroene of zwarte stengels in de tuin? Vergroot het exotische effect door de halmen op te snoeien. Haal tot anderhalve meter alle zijscheuten met blad weg. Knip afwijkende halmen helemaal weg en je kunt weer een tijd vooruit!

Veel plezier in de tuin deze maand!