Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Wat doe je met verdorde en verdroogde planten na de zomer?

Jurgen laat je in de video van deze week zien wat je het beste kunt doen met verdorde en verdroogde planten die de zomer niet zonder kleerscheuren zijn doorgekomen.

Snoeien, voeden of weghalen?

Er is alweer behoorlijk wat regen gevallen, maar daar gaan je planten natuurlijk niet meteen weer van bloeien. De zomer was behoorlijk hardnekkig, met uitgedroogde gazons en verschrompelde planten tot gevolg. Maar gelukkig zijn er ook planten die wel tegen een stootje kunnen. Staat je tuin vol verdroogde planten, en vraag je je af of er ooit nog knoppen tevoorschijn komen? Weet je niet of je de plant moet voeden, snoeien of weghalen? Jurgen laat zien waar je op kunt letten om erachter te komen of je plant nog gaat bloeien, en zo niet, hoe je hem dan moet snoeien. Houd er rekening mee dat dit ook verschilt bij bladverliezende en bladhoudende planten.

Een beetje geduld hebben

Niet meteen gaan snoeien dus. Afhankelijk van de plant kan hij nog knoppen gaan vormen, en dan zou het zonde zijn als je deze wegsnoeit. Dan heb je niet alleen in de winter een kale plant, maar ook in het voorjaar. Geef de plant nog een maandje de tijd, voed hem desnoods een beetje bij, en wacht rustig af.

 

Adv. Bol.com Gardena