Vind jouw tuincentrum

Warme kleuren met winterviolen

Snelle metamorfose van de buitenkamer

Vanaf half september zijn ze weer volop verkrijgbaar… winterviolen! Met violen geef je in een handomdraai een boost aan de buitenkamer. De dappere plantjes bloeien tot ver na de winter want ze trekken zich van wind, regen of vorst nauwelijks wat aan. Rood, geel, paars of wit: herfst en winter waren nog nooit zo kleurrijk!

Warme kleuren

Het najaar is de tijd om het balkon, terras of de tuin gereed te maken voor de winter want de zomerbloeiers en vaste planten zijn nagenoeg uitgebloeid. Wie denkt dat het balkon of terras maandenlang kleurloos blijft, heeft het mis. Winterviolen zijn nu volop verkrijgbaar en bloeien in de wintermaanden dapper door. Een paar potten gevuld met kleurrijke violen zorgen al voor een sfeervolle buitenkamer. Populaire winterkleuren zijn dieppaars en wijnrood. Door deze violen in rieten manden te zetten creëer je een warme en landelijke sfeer. Een modern effect krijg je door knalgele violen te gebruiken in ‘strakke’ potten. Violen zijn ideaal om de buitenkamer op te vrolijken.

Gemak

Winterviolen zijn zeer gemakkelijke plantjes. Ze hebben geen plantenvoeding nodig, enkel water! Tijdens vorstperiodes laten de bloemetjes hun kopjes hangen, maar wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt komt, richten ze zich omhoog en kijken weer stralend de wereld in. Van winterblues is dus geen sprake! Geef de violen niet tijdens, maar pas na de vorst water. Wanneer je de uitgebloeide steeds bloemen weghaalt, blijven ze onverstoorbaar doorbloeien en nieuwe bloemen produceren.