Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tulpentijd in januari

Buiten is het nog koud, binnen haalt u het voorjaar alvast in huis. Want januari betekent… tulpentijd! En zeg het nu zelf: wie wordt er niet meteen vrolijk van die oer-Hollandse spring-in-‘t-veld?

In januari barst het seizoen van de energieke tulp echt los. Er zijn meer dan drieduizend soorten, en u ziet ze nu in bijna alle kleuren van de regenboog… Ieder jaar kunt u genieten van ware kleurenexplosie op de uitgestrekte bollenvelden, in de Keukenhof en zelfs op de Dam. Inmiddels is de tulp een echt symbool van Nederland geworden. Van oorsprong komt de tulp echter uit Turkije. Halverwege de 16e eeuw was de Weense ambassadeur daar zo onder de indruk van de prachtige bloemen, dat hij een aantal zaden naar Europa stuurde. Hij gaf haar ook de naam tulp, naar de traditionele tulband die de Ottomaanse sultans in die tijd droegen. In het Perzisch wordt dat een ‘tulipan’ genoemd. De tulp werd zo populair, dat er in het Nederland van de 17e eeuw zelfs een ware tulpengekte heerste. Met een zakje bollen kon u zelfs een Amsterdams grachtenpand kopen!

Een huis kopen met tulpenbollen zal nu niet meer gaan, maar met een grote bos tulpen voelt u zich misschien wel net zo rijk. Gaat u voor een kleur, ton-sur-ton, of toch een spannend contrast? En naast de bekende Hollandse tulp kunt u ook nog eens kiezen voor de eigenzinnige parkiettulp of een imposante dubbelbloemige tulp. Alles kan en alles mag; mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje in uw huis!

Lees wat er allemaal georganiseerd wordt voor de tulp op Mooiwatbloemendoen.nl

Adv. Bol.com Gardena